Οργή στο Βέλγιο για την επιβολή προστίμου σε πέντε μαθητές επειδή «έσπασαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού»!

Οργή στο Βέλγιο για την επιβολή προστίμου σε πέντε μαθητές επειδή «έσπασαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού»!

Η οργή ξεχειλίζει στο Βέλγιο κατά των αρχών που επέβαλαν στην πόλη Kortrijk σε πέντε μαθητές πρόστιμο συνολικά 1.250 ευρώ επειδή έτρωγαν μαζί ένα σάντουιτς σε ένα παγκάκι και παραβίαζαν την διάταξη κατά του κορωνοϊού για να είναι «μόνο τέσσερις σε συγκέντρωση».

Την Πέμπτη το απόγευμα, οι πέντε μαθητές κάθονταν σε ένα παγκάκι στο Grote Markt στο Kortrijk, τρώγοντας ένα σάντουιτς, χωρίς να γνωρίζουν ότι κινδύνευε η χώρα επειδή ήταν πέντε αντί για τέσσερις!

Ξαφνικά, η αστυνομία τους πλησίασε και τους επιβλήθηκε αμέσως πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα.

Με το που ανακοινώθηκε το πρόστιμο τα social media (που δεν ελέγχονται ασφυκτικά από την κυβέρνηση όπως στην Ελλάδα) ξέσπασαν με χιλιάδες αναρτήσεις υπέρ των μαθητών.

Ένας από τους γονείς δήλωσε αγανακτισμένος στο HLN. «Είμαι δικηγόρος και πάντα γνώριζα ότι πρέπει να υπάρχει αναλογικότητα μεταξύ παραβίασης και τιμωρίας. Είμαστε εντελώς εκτός ελέγχου σήμερα. Οι μικρότερες παραβάσεις τιμωρούνται πολύ αυστηρά. Πρόστιμο 250 ευρώ ανά μαθητή γιατί πέντε από αυτούς τρώνε ένα σάντουιτς σε ένα τραπέζι. Αν είναι δυνατόν!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βουλευτής του κόμματος Vlaams Belang, Dries Van Langenhove αποκάλυψε την υποκρισία και την ευνοϊκή μεταχείριση των παράνομων μεταναστών που αποτελούν πηγή κμορωνοϊού: «Στο hotspot του Molenbeek, μόλις 2 πρόστιμα εκδίδονται την εβδομάδα με 1.388 μολύνσεις κι εδώ βρήκαν να καταδικάσουν τους μαθητές…» , αναφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.