ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για 1.500 κρούσματα – Ένα βήμα πριν από το lockdown και η Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για 1.500 κρούσματα – Ένα βήμα πριν από το lockdown και η Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα νέο ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία αναμένεται να φτάσουν τα 1.500.

Οι ειδικοί προβληματίζονται έντονα από την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί – ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέας – εισηγούνται ισχυρά να τεθεί σε καθεστώς lockdown η Θεσσαλονίκη, όπως έγινε και με Γιάννενα, Σέρρες, Κοζάνη και Καστοριά. Είναι άλλωστε ένα μέτρο που έχει αρχίσει να υιοθετείται πλέον και στην Ευρώπη. Μερικό lockdown επιβάλλει η Γερμανία και αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ και ο Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνουν μαζικά τεστ κορωνοϊού.

291 από τα 1259 κρούσματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη

Θυμίζουμε πως ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Τρίτης, ανακοίνωσε ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, όπου εντοπίστηκαν 1.259. Οπως ενημέρωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εξ αυτών τα 295 καταγράφονται στην Αττική, τα 291 στη Θεσσαλονίκη, τα 73 Ροδόπη, τα 75 Σέρρες και τα 47 στη Λάρισα.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας κατά την ζωντανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως η πανδημία του κορωνοϊού εκτινάχθηκε από τις 400 διαγνώσεις την περασμένη εβδομάδα σε πάνω από 700, με σαφείς ενδείξεις ανόδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για επιθετική αύξηση της επιδημίας προ των πυλών. Όπως είπε, ταχύτερες είναι οι διαδόσεις του ιού εκτός Αττικής και παραμένουν υψηλές σε μεγάλο βαθμό. Ιδιαίτερα αυξημένα τα κρούσματα κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.