ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σας αρέσει να τρώτε το ψωμί ξεροψημένο; – Αυτός είναι ο κίνδυνος

Σας αρέσει να τρώτε το ψωμί ξεροψημένο; – Αυτός είναι ο κίνδυνος

Μήπως ανήκετε κι εσείς σε εκείνους που προτιμούν να τρώνε το ψωμί ξεροψημένο;

Ωστόσο, αυτό μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία.

Σύμφωνα με έρευνες, τα επίπεδα μιας καρκινογόνου χημικής ουσίας είναι εξαιρετικά υψηλά στο ξεροψημένο ψωμί και άλλες τροφές που έχουν μαγειρευτεί περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

Η βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων, μάλιστα, μέτρησε τα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται αρκυλαμίδιο (acrylamide) σε δείγματα από ψητές πατάτες, τηγανητές πατάτες και ψωμί που είχαν μαγειρευτεί στο σπίτι.

Να σημειωθεί πως το αρκυλαμίδιο αποτελεί διαπιστωμένα καρκινογόνο τοξίνη. Στις αναλύσεις που έγιναν σε 50 νοικοκυριά, η Υπηρεσία ανακάλυψε ότι κανένας καταναλωτής δεν ήξερε πως παραψήνοντας τις πατάτες στον φούρνο ή στο τηγάνι και το ψωμί στην τοστιέρα ή την φρυγανιέρα, υπήρχε κίνδυνος για την υγεία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η έκθεση αυτών των τροφίμων σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί τη δημιουργία ακρυλαμιδίου. Έτσι, όσο πιο τραγανά γίνονται, τόσο το χειρότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.