Πέντε τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

Πέντε τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, τροφές και ποτά όπως τα καυτερά και το πράσινο τσάι μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό και να σας βοηθήσουν να χάσετε πιο εύκολα κιλά.

Στον αντίποδα, υπάρχουν πολλές τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και όχι μόνο δεν σας βοηθούν να χάσετε βάρος αλλά σας προσθέτουν κιλά.

Είναι μάλιστα τόσο κοινές, που ίσως να μην γνωρίζετε ότι σαμποτάρουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Δείτε ποιες είναι οι 5 κορυφαίες τροφές που επιβραδύνουν το κάψιμο των θερμίδων:

Λευκό αλεύρι: Μπορεί να έχουν καλύτερη γεύση από τα προϊόντα ολικής αλέσεως, αλλά τα λευκά ψωμιά και ζυμαρικά υφίστανται επεξεργασία, κατά την οποία τους αφαιρούνται οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά. Έχουν ελάχιστη θρεπτική αξία και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό.

Μη βιολογικό μοσχάρι: Τα βοοειδή συμβατικής εκτροφής έχουν περισσότερα αντιβιοτικά από τα βοοειδή βιολογικής εκτροφής που ταΐζονται με φυτικές τροφές. Τα αντιβιοτικά έχουν επιπτώσεις στα βακτήρια του εντέρου, επηρεάζουν τον τρόπο επεξεργασίας των τροφών και αυξάνουν τον κίνδυνο πρόσληψης βάρους.

Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα: Σε αντίθεση με τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα ωμέγα-6 που υπάρχουν στο βούτυρο, το χοιρινό, το κοτόπουλο, τα μπισκότα και άλλες τροφές, επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Ο λόγος είναι ότι ευνοούν την αντίσταση στην ινσουλίνη, μια διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε λίπος.

Μη βιολογικά μήλα: Μελέτη έδειξε ότι ένας συγκεκριμένος τύπος μυκητοκτόνου που χρησιμοποιείται στα φρούτα και τα λαχανικά, προκάλεσε αύξηση βάρους σε ποντίκια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει για τους ανθρώπους. Περιορίστε την έκθεση στα φυτοφάρμακα, επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας και βεβαιωθείτε ότι τα πλένετε καλά πριν τα καταναλώσετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης: Είναι φθηνό και χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Είναι όμως ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, μια ομάδα παραγόντων κινδύνου για διαβήτη, καρδιοπάθειες και εγκεφαλικό επεισόδιο. Aυξάνει επίσης τον κίνδυνο παχυσαρκίας, λόγω των αρνητικών του επιπτώσεων στον μεταβολισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.