ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης το C-130 – Θα μεταφέρει τρεις ασθενείς με κορωνοϊό στην Αθήνα

Στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης το C-130 – Θα μεταφέρει τρεις ασθενείς με κορωνοϊό στην Αθήνα

Στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης βρίσκεται το αεροσκάφος C-130, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας το πρωί της Πέμπτης, με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας.

Το αεροσκάφος έχει παραλάβει τους τρεις ασθενείς, για τους οποίους διατάχθηκε η αεροδιακομιδή, οι οποίοι είναι ηλικίας από 75 έως 76 ετών και θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Για την αναχώρηση του C-130, αναμένονται οι ακριβείς οδηγίες και τελικές εντολές του ΕΚΑΒ, γιατροί του οποίου θα συνοδεύσουν τους ασθενείς μέχρι τα νοσοκομεία εισαγωγής τους. Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντονίζουν ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

Οι ασθενείς είναι από τη Δράμα, αλλά λόγω μεγάλης επιβάρυνσης του νοσοκομείου είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς στη Δράμα νοσηλεύονται 125 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 12 σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή στην ηπειρωτική χώρα και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. Οι διακομιδες του προηγούμενου διαστήματος, ιδίως του καλοκαιριού, θεωρούνταν δεδομένες και αναμενόμενες, διότι οι νησιωτικές περιοχές δεν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την ενημέρωση των συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτημα για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στην Αθήνα, ο ίδιος απάντησε ότι «αν χρειαστεί στον σχεδιασμό μας είναι και η επίταξη, εφ’ όσον είναι απαραίτητο», και πρόσθεσε ότι «γενικά αντιμετωπίζουμε την χώρα σαν μία υγειονομική περιφέρεια για να κερδίσουμε την μάχη σε όλα τα μέτωπα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.