ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κολομβία: Είσοδος στην χώρα μόνο με την υπόδειξη αρνητικού τεστ

Κολομβία: Είσοδος στην χώρα μόνο με την υπόδειξη αρνητικού τεστ

H κυβέρνηση της Κολομβίας αποφάσισε την υιοθέτηση του μέτρου υπόδειξης αρνητικού τεστ κορωνοϊού για την είσοδο στην χώρα.

Η απόφαση ορίζει πως «απαιτείται γνωμάτευση» γιατρού ότι έγινε τεστ PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, ή μοριακό τεστ) και είχε «αρνητικό» αποτέλεσμα, ώστε να επιτρέπεται «η είσοδος στη χώρα» στον οποιονδήποτε.

Η δικαιοσύνη αναίρεσε την κυβερνητική απόφαση αποδεχόμενη έφεση η οποία επικαλείτο την προστασία του δικαιώματος στην υγεία την οποία κατέθεσε κολομβιανός πολίτης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον δικαστή Χιοβάνι Λέγρο, το μέτρο θα πρέπει να επανέλθει σε ισχύ «αμέσως», αν και η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της τρεις ημέρες για να αμφισβητήσει την απόφαση.

Την 5η Νοεμβρίου, το υπουργείο Υγείας αποφάσιζε να άρει το μέτρο που υποχρέωνε τόσο τους Κολομβιανούς, όσο και τους αλλοδαπούς να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR για να τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα αεροπορικώς. Τα χερσαία σύνορα παρέμεναν κλειστά.

Η εξέταση θα πρέπει να έχει γίνει 96 ώρες πριν από το ταξίδι.

Όταν πήρε την απόφαση, το υπουργείο Υγείας είχε επιχειρηματολογήσει πως το τεστ δεν ήταν αποτελεσματικό μέσο για την πρόληψη της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί γιατροί, που είχαν επικρίνει την απόφαση να καταργηθεί η υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ, χαιρέτισαν χθες την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.