Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποιο αγαπημένο μας γλύκισμα έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποιο αγαπημένο μας γλύκισμα έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Ο Δεκέμβριος είναι μια «ανάσα» μακριά μας και μαζί με αυτόν πλησιάζουν και τα διαφορετικά για φέτος Χριστούγεννα. Ωστόσο, από το τραπέζι μας δε θα λείπουν τα γνωστά σε όλους μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για τα οποία γίνεται «μάχη» προκειμένου να προλάβουμε να φάμε μέχρι και το τελευταίο κομματάκι.

Τι γίνεται, όμως, με τις θερμίδες των αγαπημένων μας χριστουγεννιάτικων γλυκών;

Ένας κουραμπιές μεσαίου μεγέθους περιέχει περίπου 240 θερμίδες, ενώ αν περιέχει και μεγάλα κομμάτια αμυγδάλου, ανεβαίνουν οι θερμίδες. Ωστόσο, οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική ωφέλιμη τροφή και σίγουρα δε θα κάνουν κακό στη διατροφή σας.

​Το αρνητικό του κουραμπιέ είναι η αφθονία του σε βούτυρο και κατ’ επέκταση η υψηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα («κακά») λιπαρά. Όσον αφορά στη ζάχαρη άχνη, μπορείτε να τινάξετε τον κουραμπιέ, έτσι ώστε να γλιτώσετε την υπερβολική γλύκα και τις επιπλέον θερμίδες.

Ένα μελομακάρονο μεσαίου μεγέθους περιέχει περίπου 220 θερμίδες και αποτελεί μια σχετικά υγιεινή επιλογή όταν έχει παρασκευαστεί με ελαιόλαδο, το οποίο είναι πηγή μονοακόρεστων («καλών») λιπαρών. Επίσης, το μέλι και το καρύδι είναι ευεργετικές τροφές για την υγεία μας.

Επομένως, η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι το μελομακάρονο, χωρίς, βέβαια, επικάλυψη σοκολάτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ενδίδετε στις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, χωρίς να πάρετε βάρος. Αρκεί να έχετε μέτρο στην κατανάλωση και να περιορίζετε την πρόσληψη θερμίδων από τις υπόλοιπες τροφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.