ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Έτσι θα μειώσετε τον κίνδυνο κατά 90%

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Έτσι θα μειώσετε τον κίνδυνο κατά 90%

Το εγκεφαλικό αποτελεί βασική αιτία πρόωρου θανάτου και αναπηρίας σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως οι επιστήμονες εκτιμούν πως η συντριπτική πλειοψηφία των επεισοδίων μπορεί να προληφθεί.

Κι αυτό – όπως εξηγούν – προϋποθέτει ν’ αντιμετωπιστούν οι λεγόμενοι παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σ΄αυτό. Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου ευθύνονται για το 90% όλων των εγκεφαλικών επεισοδίων παγκοσμίως!

Από αυτούς, πρώτη στη λίστα βρίσκεται η υπέρταση με πιθανότητα να προκαλέσει εγκεφαλικό 48%. Ακολουθούν οι παράγοντες άσκηση και διατροφή αφού , σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα εύθύνονται για τα εγκεφαλικά μεγάλο ποσοστό αποχή από τη σωματική δραστηριότητα: 36%, κακή διατροφή: 23%, παχυσαρκία: 19%. Σημαντικό ρόλο παίζει το αλκοόλ και το καπνισμα (κάπνισμα: 12%,αλκοόλ: 6%) Δεν πρέπει να παραβλέπονται τα καρδιακά αίτια: 9%,διαβήτης: 4%, στρες: 6%, λιπίδια στο αίμα: 27%

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν συνολικά 27.000 ανθρώπους από 32 χώρες σε κάθε ήπειρο και στην έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στην κορυφαία ιατρική επιθεώρηση The Lancet υποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επεισοδίων μπορεί να προληφθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου συνδυαστικά εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των πιθανοτήτων εγκεφαλικού κατά 90,7% ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.