Κορωνοϊός: Πρασπαθούν «να μαζέψουν τα αμάζευτα» για τα παραποιημένα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Πρασπαθούν «να μαζέψουν τα αμάζευτα» για τα παραποιημένα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά, η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, τη Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Το «παρών» στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας θα δώσει και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού και κατά πόσον αυτός είναι έγκυρος.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Να σημειωθεί πως λίγο πριν την έναρξη της ενημέρωσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέα 1.044 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Ξεκινώντας τον λόγο πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε πως από τα 1.044 νέα σημερινά κρούσματα, τα 255 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 213 στην Θεσσαλονίκη και 49 στη Λάρισα.

“Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου”, είπε στην συνέχεια, λέγοντας πως τα “χρόνια πολλά” σήμερα στους εορτάζοντες (σ.σ. του Αγίου Ανδρέα) αλλά και τις επόμενες μέρες, “στους Νικόλες, τις Άννες”, όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να τα πούμε… τηλεφωνικά. Ευτυχώς που υπάρχει και η Βάνα Παπαευαγγέλου που χθες κατηγόρησε τους πολίτες για την καραντίνα και όχι τα παραποιημένα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Δυστυχώς, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, η πίεση στο Σύστημα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας παραμένει η υψηλή. Η ίδια εκτίμησε πως δεν τηρήθηκαν από όλους τα μέτρα και επέμεινε πως τα αποτελεσματικότερα μέτρα είναι η χρήση της μάσκας και η δραματική μείωση των επαφών. Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι το Rt έπεσε κάτω από τη μονάδα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Πάντως η ίδια τόνισε πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.

«Και πάλι άντεξαν τα νοσοκομεία μας. Κάνω έκκληση να μην αποφεύγουν οι πολίτες τα νοσοκομεία», είπε κλείνοντας η παιδίατρος.

“Καμπανάκια” Μαγιορκίνη

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο κ. Αρκουμανέας ο οποίος τόνισε: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί θεωρώ απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν την εργασία των επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων. Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όλοι, δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια καταχωρούμε στο ίδιο σύστημα», είπε τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία “σκιά” στην καταγραφή και παρουσίαση -καθημερινά- των στοιχείων για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στις 18 “κόκκινες” περιοχές της χώρας, ενώ ακολούθως ανέφερε πως θέλει και ο ίδιος να αναφερθεί στο ζήτημα για τον ΕΟΔΥ.

​«Όσα γράφτηκαν χθες, όλοι εμείς στην οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας τα θεωρούμε άδικα και αβάσιμα. Ούτε διπλές καταγραφές υπάρχουν ούτε τίποτα. Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν σοβαρότητα. Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονές του, οι συνεργάτες του είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής. Όλοι εμείς αυτό το ξέρουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.