ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κρίση πανικού: Το κόλπο των 6 δευτερολέπτων για να την ξεπεράσετε

Κρίση πανικού: Το κόλπο των 6 δευτερολέπτων για να την ξεπεράσετε

Η κρίση πανικού είναι το αίσθημα του άγχους που καταλαμβάνει όλο το σώμα μας και κατά μέσο όρο, μπορεί να διαρκέσει περίπου 20-30 λεπτά.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν σε κατάσταση πανικού για μέρες. Τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού περιλαμβάνουν αίσθηση κινδύνου, γρήγορο καρδιακό ρυθμό, ρίγη, εξάψεις, ναυτία, κράμπες στην κοιλιά, ζάλη, μούδιασμα και τρόμο.

Τα ανθρώπινα όντα είναι φυσικά προγραμματισμένα να πολεμούν, να πολεμούν ή να φεύγουν όταν αντιμετωπίζουν έναν κίνδυνο. Αυτό ήταν απαραίτητο για την επιβίωση στις «μέρες του σπηλαίου», ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πλέον και παρ’όλο που αυτός ο βιολογικός προγραμματισμός είναι σπάνια απαραίτητος, ενεργοποιείται συχνά.

Αυτή η ανταπόκριση του σώματος ενεργοποιήθηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια όταν, για παράδειγμα, ένα λιοντάρι επρόκειτο να επιτεθεί σε εσένα και την οικογένειά σου και είτε θα “πάγωνεις”, είτε θα γλύτωνες τρέχοντας είτε θα πολεμούσες. Σήμερα, οι άνθρωποι έχουν την ίδια ενεργοποίηση απόκρισης, αλλά σε καταστάσεις που δεν είναι στην πραγματικότητα επικίνδυνες.

Για παράδειγμα, ένας μαθητής γυμνασίου λαμβάνει μια επιστολή από το πανεπιστήμιο στο οποία θέλει πραγματικά να φοιτήσει. Ο μαθητής κοιτάζει το φάκελο χωρίς να γνωρίζει αν θα τον βρει η απόρριψη ή αποδοχή και η πρόσκληση προς φοίτηση. Αμέσως, αυτή η αντίδραση μάχης / φυγής / παγώματος τον καταναλώνει και η αδρεναλίνη αρχίζει να κορυφώνεται ενώ ανοίγει το φάκελο. Παρ’όλο που ένας ανοιγμένος φάκελος στο χέρι δεν είναι ο ίδιος με ένα λιοντάρι που σε κυνηγά, η φυσική αίσθηση φαντάζει ίδια.

Το «κόλπο» των έξι δευτερολέπτων είναι μία στρατηγική που λέγεται «δράμα». Το δράμα είναι ένας τρόπος να ξεγελάσεις το σώμα σου να πιστέψει ότι επέλεξες την ανταπόκριση του αγώνα για να αντιμετωπίσεις τον «κίνδυνο». Ιδού πώς λειτουργεί: Φαντάζεσαι το χειρότερο σενάριο και στη συνέχεια θα πρέπει να ανταποκριθείς σε αυτό σαν ένας ηθοποιός που φέρεται υπερβολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η τεχνική είναι γρήγορη, ισχυρή και πολύ αποτελεσματική. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς μια απειλή να έρχεται, ετοιμάσου, ρυθμίσου και δράσε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.