ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μειωμένα αλλά ακόμα υψηλά τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Μειωμένα αλλά ακόμα υψηλά τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Στο αρνητικό βάθρο μεταξύ των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα βρέθηκε και πάλι η Θεσσαλονίκη, μετρώντας σήμερα έπειτα από έναν μήνα καραντίνας 538 κρούσματα.

Η κατάσταση τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στις όμορες, επιβαρυμένες περιοχές, προβληματίζει τις αρμόδιες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές, λόγω της διατήρησης του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που υπάρχει παρά τα περιοριστικά μέτρα, τις εκκλήσεις προς τους πολίτες αλλά και τις δραματικές απώλειες που καταγράφονται.

Είναι τουλάχιστον παράδοξο να νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης περίπου 2.550 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 και να έχει καταγραφεί το 65-70% των θανάτων της επιδημίας σε αυτές τις περιοχές, και παρόλα αυτά να μην έχει γίνει αντιληπτή η επίπτωση της επιδημίας κορωνοϊού και να μην αναστρέφεται η βαριά επιδημιολογική εικόνα.

Συντονισμένη προσπάθεια για τον έλεγχο της πανδημίας

Σε μια ύστατη προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία, στην περιοχή επιχειρούν χθες συντονισμένα ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, κ. Πύρρος Δημήτρης, η διευθύντρια του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ βόρειας Ελλάδας, κυρια Τζίνα Λεπτοκαρίδου και ο καθηγητής, κ. Θεμιστοκλής Ζαούτης, πραγματοποιώντας επισκέψεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα για να ελέγξουν τις δυνατότητες και να παρέμβουν στο έργο των διοικητών, αν χρειάζεται, με στοχευμένες λύσεις. Εκτός από το υγειονομικό κλιμάκιο τις περιοχές επισκέπτεται και ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Μπίνης, ο οποίος δίνει κατευθυντήριες γραμμές στους ελεγκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να αποδώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Ασφυκτική παραμένει και η εικόνα στις ΜΕΘ με τους διασωληνωμένους. Ένα στα δύο κρεββάτια Εντατικής του ΕΣΥ είναι κατειλημμένο από ασθενή με λοίμωξη Covid-19 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλο το σύστημα υγείας και την περίθαλψη που μπορεί να δοθεί σε ασθενείς με άλλες παθήσεις.

Από τους 596 ασθενείς με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής λόγω επιπλοκής της λοίμωξης Covid-19 οι μισοί είναι στην ηλικιακή ομάδα των αποκαλούμενων ηλικιωμένων, δηλαδή είναι 65 χρόνων και άνω. Οι 274 διασωληνωμένοι είναι ηλικίας 18 έως 64 χρόνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, υπάρχουν 12 διασωληνωμένοι ηλικίας 18-39 χρόνων και άλλοι 262 είναι ηλικίας 40-64 χρόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.