ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Λινού: «Ο ιός έχει μπει στα σπίτια μας – Δεν υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία του ΕΟΔΥ»

Α.Λινού: «Ο ιός έχει μπει στα σπίτια μας – Δεν υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία του ΕΟΔΥ»

Η Αθηνά Λινού, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί, παρά τα μέτρα και το lockdown, οι αριθμοί του κορωνοϊού εξακολουθούν να είναι στα ίδια επίπεδα στη χώρα μας.

Μάλιστα, ανέφερε πως ο ιός «πλέον έχει μπει στα σπίτια μας. Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά» και τόνισε πως θα πρέπει «να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών και αν αυτό πρέπει να γίνει με τα τωρινά δεδομένα, η κυρία Λινού σημείωσε: «Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία», ενώ πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, η κυρία Λινού ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», εξηγώντας πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε και σχολιάζοντας το θέμα των τεστ, είπε: «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.