ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ.Σαρηγιάννης: «Lockdown μέχρι τον Ιανουάριο για να φτάσουμε τα 500 κρούσματα» (βίντεο)

Δ.Σαρηγιάννης: «Lockdown μέχρι τον Ιανουάριο για να φτάσουμε τα 500 κρούσματα» (βίντεο)

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, τόνισε ότι με βάση την πορεία της πανδημίας μέχρι τώρα είναι αδύνατο να φτάσουμε τον στόχο των 500 κρουσμάτων που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

«Αν αυτός είναι ο στόχος, πρέπει να περιμένουμε άλλες περίπου 15 ημέρες μετά τις 21 του μήνα».

Ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι είναι επικίνδυνο να «ανοίξει» η χώρα την επόμενη εβδομάδα, ενώ αφήνει ένα πολύ μικρό παράθυρο για προσεκτικό άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

«Είναι λάθος να ανοίξουμε στις 14».

Ο καθηγητής τόνισε ότι δε θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων όπως τις προηγούμενες χρονιές, ενώ θα πρέπει να ξεχάσουμε γιορτές σε μαγαζιά.

Εξαιρετικό εργαλείο η ιχνηλάτηση

Αναφερόμενος στην ιχνηλάτηση, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο δε θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται.

«Η προσπάθεια να κάνει κανείς από τη μια μεριά αντιπροσωπευτική δειγματοληψία και από την άλλη πιο στοχευμένα τεστ έτσι ώστε να χτυπήσει περιοχές που μπαίνουν το ‘κόκκινο’, θα είναι ένα ακόμη όφελος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.