Το γνωρίζατε; – Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε με… άδειο στομάχι

Το γνωρίζατε; – Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε με… άδειο στομάχι

Γνωρίζατε πως υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, δεν θα πρέπει να τις καταναλώνετε χωρίς να έχετε φάει κάτι νωρίτερα;

​Τροφές που ειδικά όσοι έχουν ευαισθησία στο στομάχι, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τις αποφεύγουν όταν είναι νηστικοί.

Δείτε ποιες είναι αυτές που καλό είναι να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε με άδειο στομάχι.

Μπανάνες

Μπορεί να περιέχουν αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και να είναι μακράν από τα πιο νόστιμα superfoods αλλά δεν είναι καλή ιδέα να φάμε μια μπανάνα με εντελώς άδειο στομάχι. Ο λόγος είναι ότι τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό αυξάνονται δυσανάλογα και αυτό με τη σειρά του προκαλεί ανισορροπίες στα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.

Καφές

Ο καφές και το πράσινο τσάι περιέχουν σημαντικές ποσότητες οξέων που μπορεί να επηρεάσουν τα τοιχώματα του στομάχου όταν δεν έχουμε φάει.

Ντομάτες

Μπορεί να είναι πολύ νόστιμες και θρεπτικές αλλά καλύτερα να έχουμε φάει κάτι, έστω και λίγο, πριν τις καταναλώσουμε. Τα οξέα που περιέχουν μπορεί να αναμειχθούν με τα φυσικά οξέα του στομάχου αυξάνοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθούν πέτρες.

Αγγούρι και άλλα πράσινα λαχανικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ωμά λαχανικά είναι πλούσια σε αμινοξέα ωστόσο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν καούρα, φούσκωμα και στομαχόπονο ειδικά αν τα φάτε με άδειο στομάχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.