ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μέλι το «θαυματουργό»: Οι τρεις θεραπευτικές χρήσεις που έχει

Μέλι το «θαυματουργό»: Οι τρεις θεραπευτικές χρήσεις που έχει

Πάνω – κάτω, είναι γνωστά σε όλους μας τα οφέλη που έχει το μέλι για την υγεία μας.

​Το προϊόν των μελισσών περιέχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες το καταστούν μία από τις πιο ευεργετικές τροφές. Εκτός από τη διατροφή, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού.

Δείτε παρακάτω τρεις θεραπευτικές χρήσεις του μελιού εκτός της κουζίνας:

Επουλώνει πληγές

Μια ελάχιστη ποσότητα μελιού είναι αρκετή για να σκοτώσει την πλειοψηφία των βακτηριακών κυττάρων του δέρματος που περικυκλώνουν ένα τραύμα. Δοκιμάστε να βάλετε πολύ λίγη ποσότητα μετά από ένα μικρό κόψιμο.

Απαλύνει τον κνησμό από έντομα

Το μέλι έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει τον κνησμό, αφού διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τη φαγούρα και τον ερεθισμό του δέρματός σας μετά από κάποιο τσίμπημα.

Θεραπεύει την ακμή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν είδη μελιού, όπως είναι το θεραπευτικό Manuka, τα οποία μπορούν να θεραπεύσουν αποτελεσματικά την ακμή και τις φλεγμονές του δέρματός. Αν το πρόσωπο, η πλάτη ή το στήθος σας έχει γεμίσει με σπυράκια ακμής… το μέλι είναι ιδανικό για την αντιμετώπισή τους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.