ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θεσσαλονίκη: 98χρονη επιζήσασα του Άουσβιτς η πρώτη που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού (φωτό)

Θεσσαλονίκη: 98χρονη επιζήσασα του Άουσβιτς η πρώτη που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού (φωτό)

Ξεκίνησαν την Τρίτη οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, στη Θεσσαλονίκη.

Η 96χρονη Ζάννα Σαατσόγλου, η οποία επέζησε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ανάμεσα στους 9 ηλικιωμένους και ηλικιωμένες του «Γηροκομείου Σαούλ Μοδιάνο», που έκαναν το εμβόλιο για τον Covid19.

Στη Θεσσαλονίκη εμβολιάστηκαν σήμερα, Τρίτη (05.01.2021) τόσο το προσωπικό όσο και οι τρόφιμοι του «Γηροκομείου Σαούλ Μοδιάνο», παρουσία, μάλιστα, του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, που κοινοποίησε και σχετικές φωτογραφίες.

Η 96χρονη Ζάννα Σαατσόγλου, το γένος Σαδικάριο, μετά τον θάνατο του συζύγου της επέλεξε να μείνει στο Ίδρυμα. Η κόρη της, Χρυσούλα Σαατσόγλου – Παλιαδέλη, μετά από το πρώτο lockdown μπορούσε να τη βλέπει μόνο από μακριά και τώρα, όπως ανέφερε, λαχταράει την ημέρα που θα μπορέσει να την ξαναγκαλιάσει.

«Με τρομάζει η ιδέα ότι μπορεί να φύγει, χωρίς να μπορέσω να την αγκαλιάσω» λέει η κ. Σαατσόγλου – Παλιαδέλη, αναφέροντας ότι η μητέρα της ζει περισσότερο από 10 χρόνια στο Ίδρυμα, με δική της επιλογή και ότι η πανδημία τους στέρησε τη δυνατότητα της επικοινωνίας από κοντά.

«Μέχρι πριν 5 – 6 χρόνια, η μητέρα μου ήταν δραστήρια, μάζευε τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος και τους έκανε γιόγκα. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει “πέσει”, γιατί είναι πια πολύ μεγάλη», προσθέτει.

«Είμαστε τυχεροί που ο ΕΟΔΥ επέλεξε το Γηροκομείο Σαούλ Μοδιάνο, για να αρχίσει από εδώ ο εμβολιασμός. Υπάρχουν φιλοξενούμενοι που έχουν να βγούνε από το Ίδρυμα από τον περασμένο Μάρτιο και βλέπουν τους δικούς τους μόνο από το παράθυρο. Ο εμβολιασμός πήγε καλά, κανένας δεν παρουσίασε πρόβλημα και τώρα όλοι περιμένουμε τη δεύτερη δόση του εμβολίου» ανέφερε ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, Σαμουήλ Αμπαστάδο. Ο κ. Αμπαστάδο σημείωσε ότι εμβολιάστηκε το 70% όσων διαμένουν και εργάζονται στο ίδρυμα (συνολικά 20 άτομα). Παράλληλα γνωστοποίησε ότι στο ίδρυμα φιλοξενούνται 9 άτομα και ότι μέχρι σήμερα δεν σημειώθηκε κανένα κρούσμα, καθώς οι φιλοξενούμενοι μένουν σε μονόκλινα δωμάτια και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.