ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που έχουν σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδας σας

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που έχουν σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδας σας

Τα μπαχαρικά κατά κύριο λόγο νοστιμίζουν τα φαγητά μας και τα κάνουν ακόμη πιο ελκυστικά, όμως υπάρχουν μερικά που ωφελούν και την επιδερμίδα σας.

Τα μπαχαρικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, η ανεξέλεγκτη δράση των οποίων προκαλεί πρόωρη γήρανση.

Αναλυτικά η λίστα:

Κανέλα: Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, E, έχει αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που καταπολεμούν την ακμή και βοηθάνε στην ανάπλαση του δέρματος. Θεωρείται εξαιρετικό τονωτικό για το τριχωτό του κεφαλιού.

Μοσχοκάρυδο: Είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές ιδιότητές του. Ενδείκνυται κυρίως για το λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής, καθώς μειώνει την πιθανότητα μολύνσεων, εξυγιαίνει τους φραγμένους πόρους και συμβάλλει στον έλεγχο του σμήγματος.

Mαύρο πιπέρι: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, βιταμίνη Α και C, γι’ αυτό έχει αντιγηραντική δράση. Επιπλέον προκαλεί υπεραιμία που συμβάλλει στην αποτοξίνωση και κάνει το δέρμα να λάμπει. Οι κόκκοι του μπορούν να προστεθούν σε σκραμπ για πιο απαλή επιδερμίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κουρκουμάς: Τον συναντάμε σε παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς από όλο τον κόσμο. Λόγω της κουρκουμίνης που περιέχει, προστατεύει τους ιστούς και το κολλαγόνο, ενώ καταπολεμά τις φλεγμονές, τις δυσχρωμίες και επιταχύνει την επούλωση των πληγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.