Καύση λίπους & αύξηση μυϊκής μάζας: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Καύση λίπους & αύξηση μυϊκής μάζας: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Είναι γνωστό πως αν θέλετε να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα του σώματός σας, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά.

Ειδικά οι πρωτεΐνες βοηθούν στο «χτίσιμο» και τη διατήρηση των μυών και την καύση του σωματικού λίπους, καθώς διεγείρουν την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης, αλλά και της γλυκαγόνης που αυξάνει το αίσθημα κορεσμού.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ κατέληξε στις τροφές που χρειάζονται οι μύες του σώματος για την ενδυνάμωσή τους.

Δείτε ποιες είναι:

Νερό: Η μείωση του νερού στο σώμα ακόμη και κατά 1% μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της άσκησης και να επιδράσει αρνητικά στην αποκατάσταση των μυών.

Γιαούρτι: Πρόκειται για ιδανική τροφή που συνδυάζει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες για την ανάκτηση και ανάπτυξη των μυών. Αποτελεί επίσης μία από τις ελάχιστες τροφές που περιέχουν λινολεϊκό οξύ, ένα τύπο λίπους που μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους.

Βόειο κρέας: Πλούσιο σε σίδηρο και ψευδάργυρο, το βόειο κρέας συμβάλλει στην οικοδόμηση των μυών, ενώ αποτελεί και σημαντική αποθήκη σεληνίου.

Καφές: Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ πριν την προπόνηση συμβάλλει στο να έχει κάποιος μεγαλύτερες αντοχές.

Σολομός: Τα πολύτιμα ωμέγα τρία λιπαρά οξέα του σολομού μειώνουν τους μυϊκούς σπασμούς μετά την προπόνηση και συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση των πρωτεϊνών.

Αυγά: Οι υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες των αυγών καλύπτουν τις ανάγκες του σώματος για πρωτεΐνη περισσότερο και από το μοσχαρίσιο κρέας.

Ελαιόλαδο: Τα μονοακόρεστα λιπαρά που ελαιόλαδου εμποδίζουν την αποδόμηση των μυών και την απώλεια μυϊκής μάζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμύγδαλα: Αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές άλφα-τοκοφερόλης και βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά στην πρόληψη των ελεύθερων ριζών μετά από σκληρή προπόνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.