ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Κιργιστάν δεν θα λάβει το εμβόλιο της Pfizer – «Δεν έχουμε ειδικά ψυγεία»

Το Κιργιστάν δεν θα λάβει το εμβόλιο της Pfizer – «Δεν έχουμε ειδικά ψυγεία»

Το Κιργιστάν, βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πρακτική δυσκολία, ως προς τη φύλαξη των εμβολίων για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να λάβει εμβόλια της Pfizer.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της χώρας, Αλιμκαντίρ Μπεϊσενάλιεβ, το Κιργιστάν δεν διαθέτει τα ειδικά ψυγεία που είναι απαραίτητα για τη φύλαξη των εμβολίων της Pfizer για τον κορωνοϊό.

«Μας προσφέρθηκε το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer. Εντούτοις, το εμβόλιο πρέπει να διατηρείται σε ψυγείο, στους -70 βαθμούς Κελσίου. Μας προσέφεραν περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις, δωρεάν. Ωστόσο, για τη φύλαξη των εμβολίων, πρέπει να έχουμε ειδικά ψυγεία. Αλλά δεν έχουμε τέτοια ψυγεία» σημείωσε ο ίδιος.

Όπως είπε, συγκεκριμένα, κάθε ψυγείο που είναι κατάλληλο για τη διατήρηση τέτοιας θερμοκρασίας, κοστίζει περίπου 4.000 δολάρια. Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, χρειάζονται ακόμη 2 εκατομμύρια για τη φύλαξη των εμβολίων της Pfizer.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer απαιτεί φύλαξη και μεταφορά στους -70ºC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.