Απώλεια βάρους: Τι πρέπει να τρώτε ανάλογα με την ομάδα αίματός σας

Απώλεια βάρους: Τι πρέπει να τρώτε ανάλογα με την ομάδα αίματός σας

Θα μπορούσε μια διατροφή η οποία θα βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ομάδας αίματός σας να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά;

Σύμφωνα με τον δρ Peter J. D’Adamo αυτό είναι απόλυτα εφικτό. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι με συγκεκριμένους τύπους αίματος επωφελούνται περισσότερο από μια διατροφή που εστιάζει στη μείωση της χοληστερόλης από ό,τι αν ακολουθήσουν μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τύπος αίματος είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά, αλλά ότι ο κάθε τύπος αίματος μπορεί να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να ευνοούν ή όχι ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα.

Δείτε τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν το διατροφικό σας πρόγραμμα, ανάλογα με τον τύπο αίματος που έχετε, σύμφωνα με τον δρ D’Adamo:

Ομάδα αίματος “0”: Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη από άπαχο κρέας, πουλερικά, ψάρια, λαχανικά και μειωμένη σε δημητριακά, φασόλια και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο δρ D’Adamo συνιστά επίσης διάφορα συμπληρώματα για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας με τυχόν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα που τείνουν να εμφανίζουν συχνότερα οι άνθρωποι με ομάδα αίματος “0”.

Ομάδα αίματος “Α”: Συνιστάται μια διατροφή χωρίς πολύ κρέας, αλλά με βάση τα φρούτα, τα λαχανικά, τα φασόλια και γενικά τα όσπρια, καθώς και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Προσπαθήστε αυτές οι τροφές να είναι βιολογικές και φρέσκες, επειδή, σύμφωνα με τον δρ. D’Adamo, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος τύπου “Α” έχουν λίγο πιο ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ομάδα αίματος “Β”: Αποφύγετε τους σπόρους καλαμποκιού, σιταριού, το φαγόπυρο, τις φακές, τις ντομάτες, τα φιστίκια και το σουσάμι. Το κοτόπουλο είναι επίσης πιθανό να σας δημιουργεί προβλήματα. Επιλέξτε περισσότερα πράσινα λαχανικά, αυγά και ορισμένα κρέατα και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Ομάδα αίματος “ΑΒ”: Εστιάστε την διατροφή σας σε τροφές που περιλαμβάνουν τόφου, θαλασσινά, γαλακτοκομικά και πράσινα λαχανικά. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος τύπου ΑΒ τείνουν να έχουν χαμηλά επίπεδα οξέων του στομάχου. Αποφύγετε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τα καπνιστά ή παστά κρέατα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε ριζική αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες, είναι σώφρον να ενημερώσετε τον προσωπικό σας γιατρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.