Ρωσία: Το επόμενο 10ήμερο οι εισηγήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το Sputnik V

Ρωσία: Το επόμενο 10ήμερο οι εισηγήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το Sputnik V

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) επιβεβαίωσε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επικοινώνησε με την επιστημονική ομάδα που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, και οι σχετικές εισηγήσεις να αναμένονται εντός δεκαημέρου.

Νωρίτερα σήμερα, πηγή από τον Οργανισμό είχε ενημερώσει για τις επαφές με τη ρωσική πλευρά σχετικά με την πιθανή έγκριση χρήσης του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το RDIF επιβεβαιώνει πως η επιστημονική αξιολόγηση έγινε χθες (σ.σ. την Τρίτη) μεταξύ των ομάδων του Sputnik V και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Περισσότεροι από 20 ειδικοί και επιστήμονες έλαβαν μέρος στην αξιολόγηση. Οι εισηγήσεις, βάσει των αποτελεσμάτων της Επιστημονικής Αξιολόγησης, αναμένεται να σταλούν στην ομάδα του Sputnik V σε 7 – 10 μέρες» σημείωσε το RDIF σε επίσημη δήλωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε πως έχει γίνει η αίτηση για την έγκριση του εμβολίου και εκτίμησε πως η πρώτη συνεδρίαση για την έγκριση αυτή θα γίνει τον επόμενο μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.