Sputnik V: Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει δόσεις του ρωσικού εμβολίου στις Φιλιππίνες

Sputnik V: Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει δόσεις του ρωσικού εμβολίου στις Φιλιππίνες

Ο Ρώσος πρέσβης στη Μανίλα των Φιλιππίνων, Μαράτ Παβλόφ, επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Φιλιππινέζο υπουργό Υγείας, Φρανσίσκο Ντούκε, σχετικά με την πιθανότητα χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στη χώρα.

Η ρωσική πρεσβεία, σε ενημέρωσή της, σημειώνει πως ο Παβλόφ διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Ενδύσεων (RDIF) για την αποστολή εμβολίων το συντομότερο δυνατό.

«Ο Ρώσος πρέσβης στις Φιλιππίνες είχε συνομιλίες με τον Φιλιππινέζο υπουργό Υγείας, Φρανσίσκο Ντούκε, μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από την επιδημία και στις δύο χώρες και την πιθανότητα χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V σε έδαφος των Φιλιππινών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε για την μεγάλης κλίμακας εμβολιαστική καμπάνια στη Ρωσία και την ετοιμότητα του RDIF να ξεκινήσει να αποστέλλει το ρωσικό εμβόλιο άμεσα στις Φιλιππίνες, αφότου η εθνική εποπτική Αρχή δώσει έγκριση για την επείγουσα χρήση».

Οι Φιλιππίνες αναμένεται να λάβουν συνολικά 148 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, για να εμβολιάσει τουλάχιστον 50 εκατ. πολίτες εντός του τρέχοντος έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χώρα έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και εξετάζει πλέον το Sputnik V και το εμβόλιο της AstraZeneca.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.