ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: «Πράσινο φως» για τη φύλαξη του Sputnik V σε θερμοκρασίες από 2 έως 8°C

Ρωσία: «Πράσινο φως» για τη φύλαξη του Sputnik V σε θερμοκρασίες από 2 έως 8°C

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, έδωσε σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου το «πράσινο φως» για αλλαγές στις συνθήκες φύλαξης του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V», δίνοντας συγκεκριμένα, έγκριση για τη μεταφορά και φύλαξή του σε θερμοκρασίες από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

«Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενέκρινε αλλαγές στο πιστοποιητικό καταχώρησης του εμβολίου Sputnik V. Οι κατασκευαστές κατάφεραν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του εμβολίου, δεδομένου του ότι η υγρή μορφή (σ.σ. του εμβολίου) θα μεταφέρεται και φυλάσσεται σε θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου» επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαΐλ Μουράσκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα μπορεί να επεκτείνει, έτσι, την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα, εν μέσω των προβλημάτων που αντιμετώπισε το ιατρικό προσωπικό σε αρκετές χώρες, σε σχέση με τον ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται για τη μεταφορά και φύλαξη των εμβολίων και ειδικότερα αναφορικά με τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που είναι αναγκαίες.

Σύμφωνα με την BioNTech, για παράδειγμα, το εμβόλιο για τον κορωνοϊό πρέπει να φυλάσσεται στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά το «Sputnik V», να σημειωθεί ότι η Ουγγαρία είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναμένεται να λάβει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία της ΕΕ με τη Ρωσία στη μάχη κατά της πανδημίας, σημειώνοντας ότι «η από κοινού παραγωγή και χρήση του εμβολίου στην ΕΕ είναι δυνατή μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.