«Όχι» των λοιμωξιολόγων για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

«Όχι» των λοιμωξιολόγων για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική οδηγούν τους λοιμωξιολόγους στο να μην ανάβουν το «πράσινο» φως για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ειδικότερα, οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν πως δεν πρέπει να καλλιεργείται εφησυχασμός από την σταθερή επιδημιολογική εικόνα της χώρας και η άρση των περιορισμών πρέπει να γίνει σταδιακά.

Όπως αναφέρεται, οι «ειδικοί» ανησυχούν πως η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να φέρει μια νέα αύξηση κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να μπαίνει στον «πάγο» η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Και ο λόγος της ανησυχίας είναι το γεγονός πως τον Νοέμβριο η πίεση «γονάτισε» το σύστημα υγείας καθώς οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατακόρυφα από 95 που ήταν σε 608.

Έτσι, το Ιockdown θα πάρει παράταση για ακόμη μία εβδομάδα, ενώ οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και μόνο τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, η Αττική βράζει καθώς από τα 509 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 234 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα.

  • Ανατολικής Αττικής 27
  • Βορείου Τομέα Αθηνών 48
  • Δυτικής Αττικής 15
  • Δυτικού Τομέα Αθηνών 26
  • Κεντρικού Τομέα Αθηνών 64
  • Νήσων 1, Νότιου Τομέα Αθηνών 17, Πειραιώς 36
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.