ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτές είναι οι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις δέκα χρόνια επιπλέον ζωής

Αυτές είναι οι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις δέκα χρόνια επιπλέον ζωής

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, υπάρχουν πέντε συνήθειες οι οποίες είναι ικανές να μας «χαρίσουν» δέκα ή και περισσότερα χρόνια στο προσδόκιμο ζωής.

Αυτό είναι των συμπέρασμα των ερευνητών οι οποίοι εξέτασαν τα δεδομένα σε σχέση με τις συνήθειες 78,865 γυναικών και 44,354 ανδρών σε βάθος χρόνου 27 ετών.

Ποιες είναι οι συνήθειες που μπορεί να ευνοήσουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής μας;

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσοι άνθρωποι τηρούσαν τις συνήθειες αυτές, είχαν κατά μέσο όρο 82% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρδιαγγειακά αίτια.

Επίσης ο κίνδυνος για την ανάπτυξη καρκίνου ήταν μικρότερος κατά 65%. Κατά 74% μικρότερος και ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Στις γυναίκες 50 ετών που τήρησαν αυτές τις συνήθειες, αυτό μεταφράστηκε ως 14 χρόνια έξτρα ζωής ενώ στους άνδρες ως 12 χρόνια έξτρα ζωής.

Δες τις συνήθειες που θα σε κάνουν να ζήσεις δέκα χρόνια περισσότερα:

Κανονικό σωματικό βάρος σημαίνει δείκτης μάζας σώματος μεταξύ του 18,5 και του 25.

Σωστή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες

Καθημερινή άσκηση σημαίνει τουλάχιστον 30 λεπτά κίνηση την ημέρα –έστω και απλό περπάτημα.

Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σημαίνει ένα ποτήρι του κρασιού την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

Το κάπνισμα καλό είναι να αποκλείει και τον καπνό από «δεύτερο χέρι» (παθητικό κάπνισμα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.