Α.Φάουτσι: «Τα εμβόλια εξακολουθούν να μας προστατεύουν από τις μεταλλάξεις κορωνοϊού»

Α.Φάουτσι: «Τα εμβόλια εξακολουθούν να μας προστατεύουν από τις μεταλλάξεις κορωνοϊού»

Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας επί των μολυσματικών ασθενειών της αμερικανικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι είχε ήπιες παρενέργειες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19.

Με τη σελίδα να έχει γυρίσει και τη νέα πολιτική ηγεσία να έχει καθίσει και επίσημα στις θέσεις της, σηκώνοντας τα μανίκια, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόνισε ότι στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμοού μέχρι το καλοκαίρι.

Αναφέρθηκε στις συνομιλίες με τον νέο πρόδρο και αποφεύγοντας να προσφύγει άμεσα σε επικριτικά σχόλια για την προηγούμενη ηγεσία, είπε, αφήνοντας αιχμή για τον Ντόναλντ Τραμπ, ότι τον λόγο θα έχει τώρα η επιστήμη.

Την ομιλία του εστίασε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις μεταλλάξεις κορωνοϊού που εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές.

Όπως εξήγησε, η επιστημονική κοινότητα μελετά τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν οι παραλλαγές του ιού, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία εγείρει η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής, η οποία, όπως επεσήμανε, δεν έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ.

Έχει σημασία που ο Τζο Μπάιντεν έχει υπογράψει δέκα προεδρικά διατάγματα που στόχο έχουν την αναχαίτιση της πανδημίας.

Νωρίτερα, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, με την ιδιότητα του προέδρου, ο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς να συμπεριφερθούν πατριωτικά, τηρώντας τα μέτρα, αναφέρθηκε στο τεράστιο κόστος που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν προτού γίνουν καλύτερα», τόνισε ο νέος πρόεδρος της Αμερικής. Υπογράμμισε ότι ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ πιθανότατα να φτάσει τους 500.000 τον επόμενο μήνα, κρούοντας καμπανάκι για προσοχή.

«Θα το ξεπεράσουμε, θα νικήσουμε αυτήν την πανδημία», είπε ακόμη ο Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.