ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΠΟΥ: «Δεν υπάρχουν στοιχεία πως το εμβόλιο των Pfizer συνδέεται με τον θάνατο ηλικιωμένων»

ΠΟΥ: «Δεν υπάρχουν στοιχεία πως το εμβόλιο των Pfizer συνδέεται με τον θάνατο ηλικιωμένων»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19 συνέβαλε στο θάνατο ηλικιωμένων και προέτρεψε τη συνέχιση των εμβολιασμών.

Οι αναφορές θανάτων «ευθυγραμμίζονται με τα αναμενόμενα ποσοστά θνησιμότητας από ένα σύνολο αιτιών στον υποπληθυσμό αδύναμων, ηλικιωμένων ατόμων και οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο συμβάλλει στα αναφερόμενα θανατηφόρα συμβάντα» δήλωσε την Παρασκευή η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Εμβολίων του ΠΟΥ. «Η ισορροπία κινδύνου-οφέλους του εμβολίου παραμένει ευνοϊκή για τους ηλικιωμένους» πρόσθεσε η Επιτροπή.

Η Επιτροπή συναντήθηκε την Τρίτη για να εξετάσει αναφορές ότι μερικοί πολύ άρρωστοι ηλικιωμένοι είχαν πεθάνει μετά τη λήψη του εμβολίου. Οι αρχικές περιπτώσεις που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Νορβηγία είχαν προκαλέσει ανησυχία, με τις αρχές να λένε ότι είναι πιθανό οι παρενέργειες του εμβολίου να επιδεινώσουν τις υποκείμενες ασθένειες, ενώ περίμεναν ακόμα και ορισμένοι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας να πεθάνουν λίγο μετά τον εμβολιασμό λόγω της αδύναμης υγείας τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νορβηγία επιχείρησε να κατευνάσει τις ανησυχίες τη Δευτέρα, με τη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων να λέει ότι η Covid-19 παραμένει πιο επικίνδυνη για τους περισσότερους ασθενείς απ’ ότι ο εμβολιασμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.