ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτοί είναι οι τρόποι για να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου

Αυτοί είναι οι τρόποι για να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου

Ο μεταβολισμός είναι βασικός μηχανισμός του οργανισμού. Τείνεις να τον κατηγορείς για την αύξηση του βάρους σου και για τη δυσκολία που προϋποθέτει το χάσιμο των περιττών κιλών.

Πράγματι, καλά κάνεις και τον κατηγορείς! Διότι τα προαναφερθέντα οφείλονται στο γεγονός ότι ο μεταβολισμός σου μερικές φορές υπολειτουργεί και δεν καις αρκετές θερμίδες.

Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τους 5 τρόπους για να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου ώστε να καις περισσότερες θερμίδες!

Δες πώς να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου:

Πιες πράσινο τσάι! Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη που διεγείρει το νευρικό σύστημα και ενισχύει παράλληλα το μεταβολικό ρυθμό σου. Περιέχει όμως και κατεχίνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προφυλάσσουν τον οργανισμό από τη γήρανση, αυξάνουν δε ακόμη περισσότερο την ικανότητα του μεταβολισμού!

Κινήσου συνεχώς για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου. Επιδίωξε να κινείσαι συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και σε απλές περιπτώσεις όπως για παράδειγμα όταν μιλάς στο τηλέφωνο, όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι ή ακόμα και στο γραφείο, κάνοντας ένα διάλειμμα στο οποίο θα περπατήσεις κάθε μία ώρα.

Μην τρως γρήγορα! Ο εγκέφαλός σου χρειάζεται λίγη ώρα για να καταλάβει ότι χόρτασες. Υπολόγισε, μάλιστα, περίπου 20 λεπτά. Έτσι, όσο πιο αργά καταναλώνεις τις τροφές σου τόσο περισσότερο χρόνο δίνεις στον εγκέφαλό σου ώστε να λάβει το μήνυμα του κορεσμού. Δρώντας κατά αυτό τον τρόπο, δηλαδή απλά απολαμβάνοντας τα γεύματα σου με αργούς ρυθμούς, καταλήγεις τελικά να καταναλώνεις και μικρότερη ποσότητα τροφής και άρα θερμίδων!

Προτίμησε λίγο πιο καυτερές τροφές! Η καψαϊκίνη που περιέχουν τα μπαχαρικά ή η πιο καυτερή πιπεριά βοηθά το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες. Προτίμησε τα, λοιπόν, και δώσε το κάτι παραπάνω στη γεύση αλλά και στον μεταβολισμό.

Αγχώσου όσο πρέπει! Διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ενεργητικοί άνθρωποι που εκτίθενται σε ήπιο στρες κρατούν ψηλά τον μεταβολικό τους ρυθμό. Αυτό συμβαίνει διότι εκκρίνουν αδρεναλίνη και έτσι καίνε περισσότερες θερμίδες. Φυσικά, πάντα μιλώντας στα πλαίσια ενός υγιούς επιπέδου!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.