Ομολογία από τον Βρετανό υπουργό Υγείας: Προβληματικά τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Ομολογία από τον Βρετανό υπουργό Υγείας:  Προβληματικά τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA στη νοτιοαφρικανική  μετάλλαξη

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού ενδέχεται να μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά τουλάχιστον 50%, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ.

Μάλιστα, ο υπουργός είπε ότι αν η μετάλλαξη που έχει φτάσει στην Βρετανία, διαδοθεί, αυτό θα μπορούσε να σημάνει και την καταστροφή του εμβολιαστικού προγράμματος.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, που έδωσε στην δημοσιότητα το σχετικό βίντεο, ο υπουργός έκανε τις σχετικές αναφορές σε τηλεδιάσκεψη με ταξιδιωτικούς πράκτορες μέσα στην εβδομάδα – σοκάροντας το ακροατήριό του. Ωστόσο, ο Χάνκοκ διευκρίνισε αμέσως μετά ότι πρόκειται για προκαταρκτικά στοιχεία – για να προσθέσει:

«Σε καμία περίπτωση δεν θα τα έλεγα αυτά δημοσίως».

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχει διαφορές στην «πρωτεΐκη ακίδα», με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να φοβούνται ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να την αναγνωρίσει – και να την καταπολεμήσει.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια της αμφιλεγόμενης τεχνολογίας mRNA κάνουν ακριβώς αυτό, δηλαδή διοχετευτούν πληροφορίες για την κατασκευή από τον οργανισμό των πρωτεινικών-ακίδων προκειμένου στη συνέχεια να δημιουργήσει αντισώματα σε αυτές, έτσι ώστε ο κορωνοϊός να μην τις μπορεί να τις χρησιμοποιεί για να εισβάλλει στα κύτταρα.

Οι ανησυχητικές αναφορές του υπουργού Υγείας της Αγγλίας έρχονται μετά από την ανακάλυψη επιστημόνων στη Νότια Αφρική – είδαν ότι το 48% των δειγμάτων αίματος από ανθρώπους οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον «αρχικό» κορωνοϊό και επομένως είχαν αναπτύξει αντισώματα, δεν έδειξαν να αντιδρούν στον μεταλλαγμένο ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η «νοτιοαφρικανική μετάλλαξη» του ιού θεωρείται πιο μεταδοτική και από την «βρετανική μετάλλαξη». Στην Βρετανία έχουν εντοπιστεί ως τώρα 73 περιπτώσεις «νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης» – αν και υπάρχουν υποψίες ότι η μετάδοση της μπορεί να είναι ήδη πολύ υψηλότερη, καθώς μόλις το 10% των θετικών δειγμάτων ελέγχεται στα εργαστήρια ώστε να βρεθεί σε ποια μετάλλαξη ανήκει ο ιός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.