Θα σας «σώσουν»: Αυτά είναι τα ροφήματα που ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο

Θα σας «σώσουν»: Αυτά είναι τα ροφήματα που ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο

Ο πονοκέφαλος είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να μας αποσυντονίσει πλήρως. Πριν καταφύγουμε σε κάποια φαρμακευτική αγωγή όμως, καλό είναι να δοκιμάσουμε ένα ωραίο, ζεστό ρόφημα.

Ένα ρόφημα θα μας ενυδατώσει άμεσα, βοηθώντας σημαντικά σε περίπτωση που ο πονοκέφαλος είναι σύμπτωμα αφυδάτωσης. Επιπλέον, τα ροφήματα από βότανα είναι πλούσια σε κατεχίνες, που αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθούν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του πονοκεφάλου. Την επόμενη φορά που θα σας ταλαιπωρεί ο πονοκέφαλος, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω 5 ροφήματα:

Χαμομήλι

Η No1 επιλογή για χαλάρωση και ηρεμία, που μας συνέστηναν ακόμη και οι γιαγιάδες μας και όχι άδικα, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο αν ο πονοκέφαλος έχει προκληθεί από ένταση και στρες. Το χαμομήλι συστήνεται και όταν κάποιος έχει κρυολογήσει, ώστε να απαλλαχθεί από ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα, που είναι ο πονοκέφαλος.

Τσάι με τζίντζερ

Σύμφωνα με μελέτη, ανισσοροπία στο μικροβίωμα του εντέρου μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Το τζίντζερ είναι γνωστό ότι καταπραΰνει τη φλεγμονή, τόσο στο έντερο όσο και στο νευρικό σύστημα. Δοκιμάστε λοιπόν, να πιείτε ένα τσάι με φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ ή τζίντερ σε σκόνη, για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Τσάι μέντα

Το έλαιο μέντας βοηθάει με τις ημικρανίες, αλλά και τους μυϊκούς πόνους, ενώ ανακουφίζει τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Επιπλέον, τα φύλλα της μέντας έχουν τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη. Αξίζει λοιπόν να δοκιμάσετε ένα ιδιαίτερα αρωματικό ρόφημα με μέντα, για να ανακουφιστείτε και από τον πονοκέφαλο.

Feverfew (τανατσέτο ή παρθένιο)

Φαρμακευτικό φυτό που τα άνθη του θυμίζουν χαμομήλι και χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στη θεραπεία του πυρετού, της ημικρανίας, του στομαχόπονου και του πονόδοντου. Στην αγορά μπορείτε να το βρείτε ακόμη και σε κάψουλες, που χρησιμοποιούνται ως αναλγητικό.

Πράσινο τσάι

Είναι μία από τις πιο υγιεινές επιλογές ροφημάτων, καθώς είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως κατεχίνες, αλλά φτωχό σε καφεΐνη. Αξίζει να το επιλέξετε γιατί δρα κατά της κούρασης και του άγχους, ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, βελτιώνει την ψυχική εγρήγορση και ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους.

Οι σωστοί τρόποι να πιείτε το ρόφημα σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να προλάβετε τον πονοκέφαλο πριν εμφανιστεί, μπορείτε να πιείτε το ρόφημα σας νωρίς μέσα στην ημέρα (ίσως για να αντικαταστήσετε το δεύτερο, ή ακόμα και το πρώτο φλιτζάνι καφέ). Μόλις αισθανθείτε πάλι ότι ξεκινούν τα συμπτώματα, φτιάξτε αμέσως ένα από τα παραπάνω ροφήματα, πριν δοκιμάσετε να πάρετε κάποιο χάπι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.