Γ.Γεωργαντάς για εμβολιασμό: «Κάθε φορά που θα ανοίγει μία νέα ηλικιακή ομάδα δεν θα αποκλείεται η προηγούμενη»

Γ.Γεωργαντάς για εμβολιασμό: «Κάθε φορά που θα ανοίγει μία νέα ηλικιακή ομάδα δεν θα αποκλείεται η προηγούμενη»

Για τους εμβολιασμούς και πιο συγκεκριμένα για τις δόσεις που μένουν αδιάθετες ο υφυπουργός Ψηφιακης Διακυβερνησης, Γιώργος Γεωργαντας, ξεκαθάρισε ότι θα προορίζονται για τον στρατό και την αστυνομία.

Όσο για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων που παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές χώρες, ο υφυπουργός τόνισε: «Δεν θα επηρεάσει συνολικά τον προγραμματισμό του τριμήνου γιατί με την αναβάθμιση της παραγωγικής γραμμής θα μπορούν από 15 Φεβρουαρίου και μετά να παραχθούν περισσότερες δόσεις και να καλύψουν περισσότερες ποσότητες, όπως ακριβώς τις είχαν προσυμφωνήσει. Σίγουρα είναι ένα ζήτημα που το παρακολουθούμε συνολικά στην Ε.Ε.»

«Εμείς έχουμε αναπτύξει έναν καλό ρυθμό αυτή τη στιγμή. Τα εμβόλια που έχουν γίνει και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί είναι περίπου 450.000. Ήδη έχουν κάνει και τις δύο δόσεις 3.000 άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ότι ανοίγει κάθε φορά μία άλλη ηλικιακή ομάδα, δεν σημαίνει ότι κλείνει η προηγούμενη. Αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται ταυτόχρονα, ιδιώτες γιατροί, το υγειονομικό προσωπικό, οι άνω των 85 ετών και από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 80 ετών, που είναι περίπου 400.000 στην Ελλάδα. Οι 50.000 εξ αυτών είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και έλαβαν μήνυμα χθες με προτεινόμενο ραντεβού και προτεινόμενη ημερομηνία και έχουν 72 ώρες για να το αποδεχθούν. Μέσα στον Ιανουάριο θα παραλάβουμε τις πρώτες δόσεις από την δεύτερη εταιρεία και από τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν και αυτοί οι εμβολιασμοί. Στα νησιά μέχρι 1000 κατοίκους έχει υπάρξει πρόβλεψη να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός ανεξαρτήτου ηλικίας και ξεκινάμε στις 27 Ιανουαρίου από το Καστελόριζο. Κάθε φορά που θα ξεδιπλώνει και θα ανοίγει μία νέα ηλικιακή ομάδα, δεν θα αποκλείεται η προηγούμενη. Έχουμε μία γενική αρχή να υπηρετήσουμε: Όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, θα του δώσουμε τη δυνατότητα να το κάνει, σε οποίο σημείο και αν βρίσκεται. Ακόμα και αν έχει πρόβλημα μετακίνησης θα τον διευκολύνουμε», κατέληξε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.