Έρευνα: Τόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής

Έρευνα: Τόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πόσες θερμίδες καις κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Μία νέα έρευνα μας δείχνει πως η αλήθεια είναι λίγο πιο περίπλοκη. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα και οι θερμίδες που μπορεί κάποιος να χάσει εξαρτώνται από πολλούς και διάφορους παράγοντες που ίσως να μην τους είχες σκεφτεί πιο πριν.

Όλοι ξέρουμε ποια είναι η «γυμναστική» που κάνουμε κάτω από τα σεντόνια. Είναι η γυμναστική που συνδυάζει και την απόλαυση. Καμιά φορά αυτό όμως δεν είναι καν γυμναστική.

Οι παράγοντες που πρέπει κανείς να υπολογίσει για να αξιολογήσει πόσες θερμίδες καίει όταν κάνει σεξ είναι το βάρος του, η ένταση με τον οποία το κάνει και η συχνότητα.

Όλα είναι θέμα Φυσικής.

Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ θέλησαν να απαντήσουν στο ερώτημα κι έτσι ζήτησαν 20 ζευγάρια να φορέσουν ειδικά εσώρουχα με αισθητήρες οι οποίοι μπορούσαν να μετρήσουν πόσες θερμίδες έκαψαν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Τα ζευγάρια έτρεξαν για τριάντα λεπτά, επιπλέον, κι έτσι οι επιστήμονες σύγκριναν τα αποτελέσματα της πραγματικής γυμναστικής με εκείνα της σεξουαλικής πράξης.

Δες αναλυτικά ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας και τελικά πόσες θερμίδες καίς:

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό PLOS ONE και…μάθαμε πως οι άνδρες κατά τη διάρκεια του εξ καίνε συνήθως…100 θερμίδες και οι γυναίκες καίνε…69 (!) θερμίδες μόνο…οι άνδρες καίνε 4,2 θερμίδες το λεπτό και…οι γυναίκες 3.1 θερμίδες το λεπτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.