ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα θετικά & τα αρνητικά που έχει το καθημερινό λούσιμο

Τα θετικά & τα αρνητικά που έχει το καθημερινό λούσιμο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά», εντάσσοντας μεταξύ της καθημερινής ρουτίνας και το λούσιμο. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν ενδείκνυται και δεν είναι τόσο καλό όσο πιστεύετε.

Από την άλλη, πάλι, υπάρχουν κι εκείνοι που δε λούζονται και τόσο συχνά και αν ο τύπος των μαλλιών τους δεν είναι λιπαρός και δε λαδώνουν εύκολα, το λούσιμο μπορεί να γίνει ακόμη πιο αραιά.

Αλήθεια, όμως, έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει στα μαλλιά σας όταν δε λούζεστε συχνά; Δείτε παρακάτω ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά, καθώς υπάρχουν και οι δύο όψεις.

Στα θετικά:

Λιγότερη ψαλίδα

Όπως θα έχεις ακούσει κι εσύ, το συχνό λούσιμο δημιουργεί ψαλίδα και ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Η «αλουσιά» από την άλλη απομακρύνει την ψαλίδα που η αλήθεια είναι μας ταλαιπωρεί πολύ.

Πιο πυκνά μαλλιά

Κι, όμως, το σαμπουάν μπορεί να μειώσει την πυκνότητα των μαλλιών. Αν λοιπόν, θέλεις τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο ογκώδη και υγιή, τότε καλό είναι να λούζεσαι πιο αραιά.

Διαρκεί περισσότερο το χρώμα

Αυτό αφορά τις γυναίκες με βαμμένα μαλλιά. Θα πρέπει, λοιπόν, να ξέρετε πως όσο πιο συχνά λούζεστε, τόσο πιο γρήγορα εξασθενεί το χρώμα.

Στα αρνητικά:

Βρώμικα μαλλιά

Το αυτονόητο, δηλαδή. Τα μαλλιά όσο πιο άλουστα, είναι τόσο πιο βρώμικα θα τα νιώθεις (και θα είναι), το κεφάλι σου θα είναι γεμάτο με εγκλωβισμένη σκόνη. Επίσης, θα έχεις – κλασικά – φαγούρα, ενώ η εικόνα με τα λαδωμένα μαλλιά είναι απλά πολύ άσχημη. Και σου ρίχνει τη διάθεση.

Θα πρέπει να βρίσκεις χτενίσματα

Η αλογοουρά ενδείκνυται στην περίπτωση των λαδωμένων μαλλιών. Τα πιάνεις όλα πίσω, ρίχνεις και λίγη λακ ή αφρό και τέλος. Αλλά δεν είναι καλό ούτε για τα μαλλιά (γιατί σπάνε) ούτε και για το κεφάλι σου να είσαι μονίμως με μία αλογοουρά. Έτσι, για να μη φαίνονται τα λαδωμένα μαλλιά σου όταν βγαίνεις έξω, θα πρέπει κάθε φορά να σκέφτεσαι διάφορα χτενίσματα.

Έντονη τριχόπτωση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι, όμως, το αραιό λούσιμο μπορεί να φράξει τα θηλάκια με αποτέλεσμα να έχεις τριχόπτωση. Επίσης, όταν τα έχεις μονίμως πιασμένα, τα μαλλιά μπερδεύονται στις άκρες και στο τέλος φτάνεις να βγάζεις τούφες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.