Το τέχνασμα κατά της αϋπνίας που θα σας κάνει να κοιμάστε σε λιγότερο από 1 λεπτό!

Το τέχνασμα κατά της αϋπνίας που θα σας κάνει να κοιμάστε σε λιγότερο από 1 λεπτό!

Πρόκειται για μια μέθοδο- τέχνασμα η οποία στηρίζεται στην μαθηματική ακολουθία: 4-7-8. Τι είναι αυτή η ακολουθία; Σύμφωνα με την ολιστικό σε θέματα υγείας, δρ Andrew Weil, είναι ένα κόλπο που με βάση τις αναπνοές που θα πάρουμε πριν κοιμηθούμε θα βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

Μέχρι σήμερα όταν δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε χρησιμοποιούσαμε διάφορα φυσικά κόλπα, όπως το να πιούμε ένα ποτήρι ζεστό γάλα, να ακούσουμε λίγο χαλαρωτική μουσική, να μην καπνίσουμε, να διαβάσουμε ένα βιβλίο. Αυτά άλλοτε πετύχαιναν και άλλοτε όχι.

Η δρ Andrew Weil, τονίζει ότι με τη μέθοδο της, εγγυάται σίγουρο ύπνο πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό. Πως γίνεται αυτό; «Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε» θα πει και θα συνεχίσει: «Οι αναπνοές μας, είναι κοφτές και ρηχές ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες»



Άρα το θέμα βρίσκεται στην αναπνοή και τη χαλάρωση. Σύμφωνα με την Weil, πρέπει να πάρουμε περισσότερο οξυγόνο στους πνεύμονες και επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό. Η πρόταση της είναι: α) να εισπνεύσουμε από τη μύτη οξυγόνο για 4 δευτερόλεπτα. β) στη συνέχεια να κρατήσουμε την αναπνοή μας για 7 δευτερόλεπτα και γ) να εκπνεύσουμε αργά επί 8 δευτερόλεπτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Weil, υποστηρίζει ότι με αυτή τη διαδικασία (4-7-8) ο οργανισμός ηρεμεί, οι ρυθμοί πέφτουν, ενώ ο εγκέφαλος παράγει μια σειρά από χαλαρωτικές χημικές ουσίες, που μας βοηθούν να κοιμηθούμε. Στις ΗΠΑ, η μέθοδος αυτή αρχίζει και γίνεται μόδα, αλλά επιστημονικά ακόμη δεν έχει αποδειχτεί κατά πόσο βοηθάει ή όχι, ή είναι απλά μια… μόδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.