Ποιο άνοιγμα; – «Κουνάνε το δάχτυλο» οι «ειδικοί»: «Θα κλείσει ξανά η αγορά – Να παρθούν αυστηρότερα μέτρα»

Ποιο άνοιγμα; – «Κουνάνε το δάχτυλο» οι «ειδικοί»: «Θα κλείσει ξανά η αγορά – Να παρθούν αυστηρότερα μέτρα»

Στην επίθεση έχουν περάσει οι «ειδικοί» για τον κορωνοϊό και ο ένας μετά τον άλλον «κουνάνε το δάχτυλο» στους πολίτες που βγήκαν έξω για να κάνουν τα ψώνια τους, απειλώντας τους πως η αγορά θα κλείσει ξανά.

Μετά τον Νίκο Σύψα που υποστήριξε το πρωί πως θα εισηγηθεί για το κλείσιμο της αγοράς εάν συνεχίσει ο κόσμος να βγαίνει έξω και ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Άλκης Βατόπουλος, υποστήριξε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει εισήγηση για κλείσιμο του λιανεμπορίου.

«Σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα θα γίνει εισήγηση για κλείσιμο του λιανεμπορίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε πως, «αυξημένη κινητικότητα σημαίνει αυξημένα κρούσματα». Κάτι που όμως δεν φαίνεται να ισχύει σύμφωνα με έρευνα.

Ενώ ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στα κρούσματα του στελέχους στη χώρα μας υποστηρίζοντας πως είναι απαραίτητο «να γίνονται περισσότερα τεστ και αυστηρότερα μέτρα».

Υπογράμμισε δε, πως η επιτροπή είχε τονίσει ότι μοναδική προϋπόθεση να ανοίξει το λιανεμπόριο ήταν η τήρηση του δίωρου. Κάλεσε παράλληλα, την Πολιτεία να βρει έναν τρόπο, ώστε να μπορεί να τηρηθεί.

Κάτι που δεν αποκλείεται να είναι το χρονόμετρο το οποίο θα μπαίνει στα κινητά μας και το οποίο σας αναφέραμε στο pronews.gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να επηρεαστεί, λόγω της μετάλλαξης. Όμως, όπως τόνισε, «καθυστερώντας τους εμβολιασμούς δίνουμε την ευκαιρία να μεταλλάσσεται και να εξαπλώνεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.