ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Η κυβέρνηση άφησε ανοχύρωτη τη χώρα: Μόνο 7.880 άτομα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου!

Η κυβέρνηση άφησε ανοχύρωτη τη χώρα: Μόνο 7.880 άτομα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου!

Πλήρως ανοχύρωτη είναι η χώρα λόγω των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία περιμένει εμβόλια που δεν έρχονται κι αυτά που έρχονται δεν προστατεύουν από την πρώτη δόση, με αποτέλεσμα μέχρι να έρθει η δεύτερη δόση να είναι σχεδόν άχρηστα και ως αποτέλεσμα τα κρούσματα να παραμένουν υψηλά. Είναι χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση έχει εμβολιάσει με τη δεύτερη δόση μόλις 7.880 άτομα.

Συνολικά, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), υπεύθυνος για το επιχειρησιακό σχέδιο του εμβολιασμού, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 69.000 άτομα ηλικίας άνω των 85 χρόνων, περισσότεροι από 88.000 υγειονομικοί ΕΣΥ και ιδιωτικού και 10.700 φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Από αυτούς, οι 168.900 έχουν λάβει την πρώτη δόση και άλλοι 7.880 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση. Επίσης, συνολικά έχουν κλειστεί 649.000 ραντεβού για εμβολιασμό, με τα 404.000 να αφορούν ραντεβού για τη δεύτερη δόση.

Χθες καταγράφηκε ένας από τους χαμηλότερους αριθμούς τεστ για τον κορωνοϊό (9.394 από τα οποία επιβεβαιώθηκαν 436 κρούσματα) και τα κρούσματα που καταγράφηκαν δείχνουν άνοδο συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα των αντίστοιχων ημερών της περασμένης εβδομάδας. Χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώθηκαν 436 κρούσματα (τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου τα κρούσματα ήταν 320), την περασμένη Κυριακή ήταν 334 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 237, ενώ το Σάββατο 23 Ιανουαρίου ήταν 605, 95 περισσότερα από εκείνα που είχαν καταγραφεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

Το γεγονός ότι στην Αττική συγκεντρώνονται καθημερινά σχεδόν τα μισά από τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού και οι εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid-19 στα νοσοκομεία παραμένει ένα… σταθερό πλην καθόλου καθησυχαστικό δεδομένο της επιδημίας. Αργός παραμένει ο ρυθμός υποχώρησης των διασωληνωμένων ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με 286 ανθρώπους να δίνουν σκληρή μάχη μέσα σε αυτές.

Παρότι χρειάζονται δεδομένα τουλάχιστον επτά ημερών, φαίνεται να διαμορφώνεται ανοδική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων

Η απουσία της δεύτερης δόσης έγινε φανερή στη χθεσινή συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε ΜΦΗ στο Μαρούσι όπου είχε γίνει εμβολιασμός προσωπικού και φιλοξενουμένων από Κινητή Μονάδα (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Μέχρι χθες το βράδυ είχαν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Σισμανόγλειο) τουλάχιστον 23 ηλικιωμένοι που διέμεναν στη Μονάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.