ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πνευμονικό απόστημα: Τι είναι και με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Πνευμονικό απόστημα: Τι είναι και με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Γνωρίζατε πως το πνευμονικό απόστημα είναι αποτέλεσμα βακτηριακής λοίμωξης, η οποία οδηγεί στην καταστροφή τμήματος του ιστού του πνεύμονα;

Το πνευμονικό απόστημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και η αντιμετώπισή του αποτελεί πρόκληση για τους γιατρούς.

Το απόστημα μπορεί να είναι πρωτοπαθές ή δευτεροπαθές και είναι αποτέλεσμα λοίμωξης από διάφορα στελέχη βακτηρίων.

Το πρωτοπαθές απόστημα είναι άμεσο αποτέλεσμα λοίμωξης (π.χ. πνευμονία), ενώ το δευτεροπαθές απόστημα οφείλεται σε άλλα, έμμεσα αίτια, όπως απόφραξη ή ανωμαλία στον πνεύμονα, ξένα σώματα στον οργανισμό ή λοίμωξη που πλήττει άλλους ιστούς και όργανα.

Aπό το σχηματισμό αποστήματος στον πνεύμονα κινδυνεύουν περισσότερο όσοι καταναλώνουν για πολλά χρόνια μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή νόσησαν πρόσφατα (ειδικά από πνευμονία).

Το εμφανέστερο σύμπτωμα που εκδηλώνεται όταν υπάρχει απόστημα στον πνεύμονα είναι ο έντονος βήχας συνοδεία δύσοσμου φλέγματος που περιέχει αίμα ή πύον.

Άλλα συνοδά συμπτώματα είναι τα εξής:

  • Κακοσμία στόματος
  • Πυρετός με ρίγη
  • Πόνος στο στήθος
  • Δύσπνοια
  • Εφίδρωση (ειδικά τη νύχτα)
  • Κόπωση
  • Απώλεια βάρους
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.