ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η μετάλλαξη του κορωνοϊού με τα 8 κρούσματα και δηλώσεις για τρίτο lockdown

Η μετάλλαξη του κορωνοϊού με τα 8 κρούσματα και δηλώσεις για τρίτο lockdown

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε ότι μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού έχει εντοπιστεί και στη Βόρεια Ελλάδα.

Συναγερμός επικρατεί στην Κρήτη μετά την επιβεβαίωση οκτώ νέων κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, επιπλέον 15 «ύποπτα» δείγματα έχουν σταλεί προς ανάλυση και αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν στη σχετική λίστα.

Από το σύνολο των μέχρι στιγμής οκτώ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης, δύο νοσηλεύονται σε κλινική COVID-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Επιπλέον, έξι, τρία και τρία, εντοπίζονται εντός δύο οικογενειών και τρία είναι «ορφανά».

Σύμφωνα με το Mega, Ελληνίδα αεροσυνοδός που εργάζεται στο Ντουμπάι έφερε την μετάλλαξη την οποία είχε «κολλήσει» σε πτήση τσάρτερ Αθήνα-Βεγγάζη-Ντουμπάι και στη συνέχεια κόλλησε τους γονείς της. Οι γονείς της είναι οι δύο που νοσηλεύονται στην κλινική COVID.

Στην Αθήνα έχουν σταλεί περισσότερα από 40 «ύποπτα» δείγματα προκειμένου να ελεχθούν αν αφορούν τη βρετανική μετάλλαξη, ενώ τα δείγματα είναι από τα μέσα Νοεμβρίου και ελέγχονται στο πλαίσιο της αναδρομικής ανάλυσης.

Στο ιολογικό εργαστήριο στην Κρήτη ελέγχονται 15 ύποπτα δείγματα και είναι «πολύ πιθανό» να ανακοινωθούν θετικά στη μετάλλαξη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε λόγο για πιθανά κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους και στη Βόρεια Ελλάδα εκτός από τα «ορφανά» στην Αθήνα και την Κρήτη.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, τα κρούσματα από τη βρετανική μετάλλαξη ανέρχονται σε 59.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για το αν τα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού θα έχουν κάποιον αντίκτυπο στα μέτρα, ξεκαθάρισε ότι εάν διαπιστωθεί μεγάλη διάδοση «προφανέστατα θα επηρεάσει κάποιες αποφάσεις», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και τρίτου lockdown αν υπάρξουν ανησυχητικά σημάδια, καλώντας τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.