Επικεφαλής Sanofi: «Θα παραγάγουμε εμβόλια των Pfizer/BioNTech»

Επικεφαλής Sanofi: «Θα παραγάγουμε εμβόλια των Pfizer/BioNTech»

Ο επικεφαλής της γαλλικής φαρμακευτικής Sanofi, Ολιβιέ Μποζιγιό, ανακοίνωσε σήμερα πως η εταιρεία του θα παραγάγει το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού των ανταγωνιστών Pfizer/BioNTech κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας πως είναι κάτι που γίνεται «για πρώτη φορά» στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Η Sanofi ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί, αφού το είχε αποκαλύψει σε μια συνέντευξη χθες, Τρίτη, ότι θα δώσει στον αμερικανικό όμιλο Pfizer και στη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech πρόσβαση στις γραμμές παραγωγής της από το καλοκαίρι του 2021.

​Οι παραγωγοί του εγκεκριμένου κατά της Covid-19 εμβολίου συναντούν πράγματι δυσκολίες στην παραγωγή του σε πολύ μεγάλη κλίμακα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Sanofi “θα αναλάβει τα τελευταία στάδια της παρασκευής ώστε να παρασχεθούν περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Η παραγωγή για έναν ανταγωνιστή “είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά”, υπογράμμισε σήμερα ο Ολιβιέ Μποζιγιό μιλώντας στο RTL και πρόσθεσε πως “το διακύβευμα δεν είναι καθόλου οικονομικό, αλλά αφορά τη δυνατότητα διανομής τους το ταχύτερο δυνατό”.

Ο Μποζιγιό υπεραμύνθηκε, εξάλλου, των στρατηγικών επιλογών της εταιρίας του, η οποία έχει επικριθεί έντονα για την καθυστέρηση στην παραγωγή του κυριότερου υποψήφιου εμβολίου της κατά του νέου κορωνοϊού.

“Η Moderna και η BioNTech έκαναν αυτή την επιλογή (της καινοτόμας τεχνολογίας του αγγελιαφόρου RNA), επειδή επίσης ήταν η μοναδική τεχνολογία που είχαν. Εμείς είχαμε πολλές επιλογές. Επιλέξαμε κάτι το οποίο θα ελέγχαμε”, είπε, αναφερόμενος στο εμβόλιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης το οποίο αναπτύσσει από κοινού με τη βρετανική GSK.

Όμως αυτό το εμβόλιο, που είχε αρχικά ανακοινωθεί για το καλοκαίρι του 2021, συνάντησε εμπόδια έπειτα από απογοητευτικές κλινικές δοκιμές. “Θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους. Αναμένουμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή αποτελεσματικότητα”, είπε ο Μποζιγιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Θα διερευνήσουμε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού στα νέα στελέχη” του ιού, διευκρίνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.