Moderna: «Θα διαρκέσει χρόνια η μάχη με τον κορωνοϊό»!

Moderna: «Θα διαρκέσει χρόνια η μάχη με τον κορωνοϊό»!

Για αρκετά χρόνια θα μπορούσε να διαρκέσει η παγκόσμια μάχη κατά του κορωνοϊού προειδοποίησε ο πρόεδρος της Moderna Dr. Στίβεν Χογκ, κατά τη διάρκεια διάσκεψης αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, που έχει ήδη κυκλοφορήσει εμβόλιο mRNA 1273, ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται και να δημιουργεί νέα στελέχη, παρά τα εμβόλια που έχουν κυκλοφορήσει.

Ωστόσο, η Moderna έχει διαβεβαιώσει ότι το εμβόλιό της μπορεί να προσφέρει προστασία στις μεταλλάξεις που ανιχνεύτηκαν αρχικά στη Βρετανία και στη Νότια Αφρική.

Ο Στίβεν Χογκ υποστήριξε σύμφωνα με το CNN ότι ο ιός θα συνεχίσει να εξελίσσεται όσο μολύνει. Το βασικό είναι να σταματήσουν οι μολύνσεις και να διακοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης. Η διαδικασία θα συνεχιστεί για χρόνια, κι ενώ οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να ερευνούν τις μεταλλάξεις.

«Νομίζω ότι καθώς εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα οποιουδήποτε εμβολίου, θα πρέπει να ελπίζουμε και να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν, αλλά χρειαζόμαστε να επιβεβαιώνουμε αυτήν την υπόθεση ξανά και ξανά» ανέφερε.

Με την πάροδο του χρόνου, εξήγησε, θα χρειαστεί να επανεξεταστεί η ανθεκτικότητα των εμβολίων σε μερικά από τα νέα στελέχη. Μέχρι τότε, θα υπάρχει μια διαρκής μάχη που θα κρατήσει για μερικά χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Moderna ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει μείωση στο επίπεδο προστασίας που προσφέρει το εμβόλιο στη βρετανική μετάλλαξη. Μειωμένη ανοσολογική απόκριση προσφέρει το εμβόλιο και έναντι της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής. Ωστόσο θεωρείται ότι η παροχή δεύτερης δόσης θα μπορέσει να αυξήσει τον βαθμό προστασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.