ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: «To Spuntik V είναι ασφαλές με κοντά στο 100% αποτελεσματικότητα – Δεν καταγράφηκε καμία σοβαρή παρενέργεια»

Ρωσία: «To Spuntik V είναι ασφαλές με κοντά στο 100% αποτελεσματικότητα – Δεν καταγράφηκε καμία σοβαρή παρενέργεια»

Η ερευνήτρια στο κέντρο γονιδιακής μηχανικής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, Ντάρια Εγκόροβα, δήλωσε σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου πως οι δοκιμές του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού δεν έδειξαν παρενέργειες.

«Επιβεβαιώσαμε ότι το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλές, δεν καταγράψαμε ούτε μία σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια που σχετίζεται με αυτό και καμία θανατηφόρα ενέργεια που θα μπορούσε να συνδεθεί με το εμβόλιο» δήλωσε σε διαδικτυακή συνάντηση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Μια προκαταρκτική ανάλυση των δεδομένων των δοκιμών μετά την καταχώρηση του Sputnik V έδειξε ότι ήταν περισσότερο από 91% αποτελεσματικό, πρόσθεσε η ίδια.

Το Sputnik V σχεδόν 100% αποτελεσματικό

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, στον σχηματισμό κυτταρικής ανοσίας είναι κοντά στο 100%, έγινε επίσης γνωστό από το Ινστιτούτο.

«Η ανοσολογική αποτελεσματικότητα… περιλαμβάνει κυτταρική και χυμική ανοσοαπόκριση. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα αποτελέσματα, η χημική ανοσοαπόκριση υπερβαίνει το 98% και η κυτταρική ανοσία πλησιάζει το 100» δήλωσε η ίδια.

Το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Γκαμαλέγια, καταχωρήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας στις 11 Αυγούστου, και έγινε το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο κατά της COVID-19 στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι αξιολογήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το Sputnik V.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.