ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η «Μήδεια» φταίει για την μετάδοση του κορωνοϊού: «Μένουμε περισσότερο σπίτι» – Μα γι αυτό δεν γίνονται τα lockdown;

Η «Μήδεια» φταίει για την μετάδοση του κορωνοϊού: «Μένουμε περισσότερο σπίτι» – Μα γι αυτό δεν γίνονται τα lockdown;

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε μεταξύ άλλων πως «θα έχουμε μια δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας».

​Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χαμηλές θερμοκρασίες που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» βοηθούν στη μετάδοση του ιού, αφού μένουμε περισσότερο στο σπίτι! (σ.σ. τελικα΄μας κάνουν πλάκα; και για πιο λόγο τότε έχει επιβληθεί το lockdwon αν το να μείνουμε σπίτι περισσότερο;)

Ο διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί στις κλίνες του νοσοκομείου υπογραμμίζοντας την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας. (μήπως γιατί ένα χρόνο μετά οι πραγματική αύξηση των ΜΕΘ είναι πολύ μικρή;)

​«Βλέπουμε μια μικρή πίεση στις ΜΕΘ, όμως υπάρχει αυξάνουσα πορεία. Είμαστε σε αυξημένη επιτήρηση για να μη φτάσουμε σε επιθετική αύξηση κρουσμάτων. Πρέπει να δείξουμε υπομονή αυτούς τους 2-3 τελευταίους μήνες».

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο είναι αναγκαία η λήψη επιπλέον μέτρων ενώ τα σχολεία, ειδικά τώρα με την κακοκαιρία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

​O κ. Δημόπουλος υπογράμμισε ότι τα παιδιά έως 14 ετών έχουν μικρή επίδραση στη διάδοση της πανδημίας, ενώ σημείωσε ότι ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι αερογενής μέσω σταγονιδίων και όχι μέσα από αντικείμενα (π.χ. μάσκες).

​«Έχουμε ορίζοντα μερικών μηνών ακόμη που μοιραία θα πειραματιζόμαστε με τα μέτρα για να ελέγξουμε την κατάσταση», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.