Λοιμωξιολόγοι: «Θα έχουμε εμβολιάσει το 70% μέχρι τον Σεπτέμβριο» – Ποιος λέει την αλήθεια αυτοί ή οι αριθμοί;

Λοιμωξιολόγοι: «Θα έχουμε εμβολιάσει το 70% μέχρι τον Σεπτέμβριο» – Ποιος λέει την αλήθεια αυτοί ή οι αριθμοί;

Η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» επιμένει πως τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, καθώς θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού (το ποσοστό που χρειάζεται για να αποκτηθεί ανοσία της αγέλης, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους).

Σε σημερινές του δηλώσεις ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα κάνουμε μέχρι και Πάσχα.

«Θα κάνουμε καλό Πάσχα γιατί θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους ευπαθείς και λόγω του ότι θα έχουμε καλό καιρό», είπε σχετικά ο καθηγητής και εκτίμησε ότι, «και το καλοκαίρι μας θα είναι πολύ καλό». «Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει το 70%, νομίζω από το Σεπτέμβρη θα πάμε σε πιο κανονική κανονικότατα, θα πρέπει να δούμε και τις μεταλλάξεις και στο τέλος θα γίνει ο κορωνοϊός μια απλή ίωση που θα σε κρατά στο σπίτι», είπε σχετικά.

Αναφερόμενος στο lockdown και το ενδεχόμενο παράτασής του, είπε πως πλήρη εικόνα για το αν έχουν απόδοση τα μέτρα θα έχουμε την επόμενη Τρίτη – Τετάρτη. Επιβεβαίωσε τέλος πως, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής «θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο διπλής μάσκας».

Παρόμοιες προβλέψεις είχε κάνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε υποστηρίξει στο πρόσφατο διάγγελμα του πως οι επόμενοι 2-3 μήνες θα είναι οι τελευταίοι δύσκολοι και πως μετά θα έχει εμβολιαστεί το απαραίτητη ποσοστό του πληθυσμού.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι, από που προκύπτει αυτή η βεβαιότητα; Πως γίνεται να υπολογίζουν πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού;

Μέχρι στιγμής μετά βίας έχουν γίνει πάνω από 200.000 εμβολιασμοί της 2ης δόσης στην Ελλάδα (203.913 συγκεκριμένα) και με τους ρυθμούς που πηγαίνουν οι εμβολιασμοί δύσκολα θα έχουμε φτάσει στο 70% πριν από το 2023. Εκτός και αν βέβαια φουσκώνουν τους αριθμούς, όπως έκανε αρχικά η κυβέρνηση, τότε που ο Βασίλης Κικίλιας έλεγε πως θα κάνουμε 2 εκατ. εμβολιασμούς τον μήνα.

Ακόμα και εάν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση στον αριθμό με τον οποίον γίνονται οι εμβολιασμοί, ακόμα και τότε υπάρχει ένας ακόμη αριθμός που δείχνει ότι δύσκολα θα επιτευχθεί το 70% μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Μέχρι στιγμής –σύμφωνα με έρευνα– το 37% των Ελλήνων είναι θετικό στο να κάνει το εμβόλιο, ένα ποσοστό που απέχει έτη φωτός από το 70%. Ακόμη και αν υπάρξει και σε αυτό το ποσοστό αύξηση, το θεωρούμε απίθανο να γίνει το 37%-70% σε λίγους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.