Ατονία: Aυτοί είναι οι 9 τρόποι για να αυξήσετε την ενέργεια σας

Ατονία: Aυτοί είναι οι 9 τρόποι για να αυξήσετε την ενέργεια σας

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν πράγματι να ωθήσουν και πάλι τα επίπεδα ενέργειας που συχνά όλο και μειώνονται. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ανέξοδοι και εγγυημένα ασφαλείς τρόποι που θα καταπολεμήσουν την ατονία και είναι πιο εύκολοι από όσο φανταζόμαστε.

Διαχείριση του άγχους

Τα αυξημένα επίπεδα του στρες και τα, κατά συνέπεια, συναισθήματα που αυτά μας προκαλούν απορροφούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Η συζήτηση με ένα φίλο, ένας περίπατος στην γειτονιά ή μισή ώρα καθημερινής άσκησης μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

Ελάφρυνση των υποχρεώσεων

Παρότι κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό, οφείλουμε να ιεραρχούμε τις υποχρεώσεις μας – τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Άλλωστε, ο αυξημένος φόρτος εργασίας και η πίεση που αυτός μας δημιουργεί είναι ο no1 παράγοντας κόπωσης και συνεπώς, μείωσης της ενέργειας.

Άσκηση

Πέρα από την αύξηση της οξυγόνωσης των κυττάρων, η γυμναστική υπόσχεται ευεξία και αρμονία – υπόσχεση που πάντοτε «κρατάει». Ας μην ξεχνάμε ότι στο τέλος μιας ημέρας που έχουμε γυμναστεί, ο ύπνος είναι ιδιαίτερα ήρεμος και ξεκούραστος πυροδοτώντας την ενέργεια το επόμενο πρωί.

Αποφυγή καπνίσματος

Μπορεί μέχρι τώρα να γνωρίζαμε τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό, αυτό που δεν είχαμε τονίσει, όμως, ήταν η ικανότητα της νικοτίνης να προκαλεί αυπνία. Κατά συνέπεια, η μέρα που ξεκινάει χωρίς να έχει εφοδιαστεί με έναν καλό ύπνο θα είναι εξίσου άτονη.

Σωστός ύπνος

Ο όρος «σωστός» στην προκειμένη δεν υποδηλώνει την υπέρβαση ενός ολοκληρωμένου 8ωρου αλλά την μέγιστη δυνατή ξεκούραση κατά την διάρκειά του. Τα κλειστά φώτα και η καθαριότητα του χώρου θα συμβάλλουν σε αυτό.

Ισορροπημένη διατροφή

Στην προκειμένη η ισορροπημένη διατροφή αναφέρεται σε μικρά και συχνά γεύματα από υγιεινά σνακ που θα εφοδιάσουν τον εγκέφαλο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδίδει τα μέγιστα.

Κατανάλωση καφέ

Και ενώ σε άλλες περιπτώσεις συστήνεται η μείωση της πρόσληψης του καφέ, στην περίπτωση της ενέργειας η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει. Βέβαια, θα πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή αφού μετά από κάποια ώρα μπορεί να προκαλέσει αυπνία.

Περιορισμός αλκοόλ

Η ψυχική και σωματική ηρεμία που προσφέρει το αλκοόλ αποτελεί συνέπεια της μείωσης του ρυθμού μετάδοσης των μηνυμάτων μεταξύ των νευρικών (εγκεφαλικών) κυττάρων. Η επιβράδυνση των μηνυμάτων αυτών μπορεί να επιφέρει το συναίσθημα της ατονίας που νιώθουμε.

Πρόσληψη νερού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πιο οικονομικό αγαθό είναι και αυτό με την μεγαλύτερη επίδραση στην ενέργειά μας. Το θαυματουργό νερό, πέρα από τα τόσα καλά που μας προσφέρει, συμβάλλει και στην αύξηση των επιπέδων της ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.