Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε τις στομαχικές ενοχλήσεις

Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε τις στομαχικές ενοχλήσεις

Πριν πάτε στο γιατρό, ίσως μπορείτε να ανακουφιστείτε φυσικά από τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν το στομάχι.

Νερό: Η επαρκής ενυδάτωση είναι «κλειδί» για την αποτελεσματική πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών. Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες πρέπει να πίνουν περίπου 8 ποτήρια νερού την ημέρα. Διαταραχές όπως οι εμετοί και οι διάρροιες μπορούν να προκαλέσουν γρήγορα αφυδάτωση και είναι απαραίτητο να αυξάνετε την πρόσληψη υγρών.

Αφέψημα με νερό, μαγειρική σόδα και λεμόνι: Ανακουφίζει από τα αέρια και τη δυσπεψία. Η οξύτητα και τα θρεπτικά συστατικά του λεμονιού βοηθούν στη διάσπαση των λιπαρών και του αλκοόλ, ενώ εξουδετερώνουν τα οξέα στο πεπτικό. Παράλληλα, ενισχύουν τις εντερικές λειτουργίες και τις εκκρίσεις του ήπατος.

Γαρίφαλο: Βράστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού γαρίφαλα ή μοσχοκάρφια και προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι. Πιείτε το αφέψημα πριν τον ύπνο για να «ηρεμήσει» το στομάχι σας. Τα γαρίφαλα περιέχουν ουσίες που αυξάνουν τις εκκρίσεις γαστρικών υγρών και ανακουφίζουν από τα αέρια του στομάχου. Μειώνουν τις κράμπες και το αίσθημα πίεσης και αντιμετωπίζουν τη ναυτία και τους εμετούς.

Τζίντζερ: Τα χημικά τζιντζερόλη και σογκαόλη προκαλούν συσπάσεις στο στομάχι, με αποτέλεσμα τη γρήγορη μετακίνηση των τροφών και την ανακούφιση από τη δυσπεψία. Οι ουσίες μειώνουν επίσης τους εμετούς, τη ναυτία και τη διάρροια. Πιείτε αφέψημα με τζίντζερ ή προσθέστε το στο φαγητό.

Δαίτα BRAT: Η δίαιτα BRAT αποτελεί μια εύκολη λύση για την άμεση αντιμετώπιση της διάρροιας, της γαστρεντερίτιδας και γενικότερα οποιασδήποτε στομαχικής ενόχλησης. Οι τροφές που περιλαμβάνει περιέχουν λίγες πρωτεΐνες, λίγα λιπαρά και λίγες φυτικές ίνες κι έτσι θεωρούνται εύπεπτες και ανακουφιστικές για το ταλαιπωρημένο στομάχι. Η δίαιτα πήρε το όνομά της από τα αρχικά των τροφών που περιλαμβάνει: Μπανάνες (Bananas), Ρύζι (Rice), πουρές μήλου (Applesauce), φρυγανισμένο ψωμί (Toast).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.