Μέλος επιτροπής υπ.Υγείας – Χ.Χατζηχριστοδούλου: «Παράταση του lockdown στην Αττική για 1 ή 2 εβδομάδες»

Μέλος επιτροπής υπ.Υγείας – Χ.Χατζηχριστοδούλου: «Παράταση του lockdown στην Αττική για 1 ή 2 εβδομάδες»

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, «έδειξε» παράταση του lockdown στην Αττική τουλάχιστον μια εβδομάδα ή ακόμη και δύο.

Συγκεκριμένα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι ίσως απαραίτητο η Αττική να έχει παράταση των αυστηρών μέτρων για μια εβδομάδα», ενώ σήμερα θα συνεδριάσει ξανά η επιτροπή των ειδικών, ώστε να συζητηθεί το θέμα.

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε για την πίεση του Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων που απασχολεί τους ειδικούς, αλλά η κλινική εικόνα των ασθενών και όσοι χρειάζονται νοσηλείες.

​Άλλωστε, όπως είπε έχουν αυξηθεί, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την εστία κρουσμάτων που εντοπίζονται σε ευαίσθητες δομές.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηχριστοδούλου, σημείωσε ότι πρέπει ακόμη και μετά τον εμβολιασμό να υπάρξει πολλή προσοχή. Για τον λόγο αυτό, τόνισε ότι μέχρι να υπάρξει μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση και εφαρμογή των μέτρων, ακόμη και από όσους έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο.

«Δεν σημαίνει κάναμε το εμβόλιο σταματάμε να φοράμε τη μάσκα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις, επιβεβαίωσε ότι η βρετανική έχει μεγαλύτερο μέλος μεταδοτικότητας. Όπως εξήγησε, «είναι πιο μεταδοτική κατά 35-40%, αυτό έχει ξεκαθαριστεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!



ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.