ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Ζητεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε μάσκες – rapid tests – θερμόμετρα

Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Ζητεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε μάσκες – rapid tests – θερμόμετρα

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, απέστειλε έγγραφο στους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου των περιφερειών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας, Λέσβου, Σάμου και Χίου, οι οποίες έχουν πληγεί έντονα από την πανδημία και την θεομηνία και υπάρχει επείγουσα ανάγκη άμεσης προμηθείας ορισμένων υγειονομικών και άλλων αγαθών, ζητώντας διεξοδικούς ελέγχους στις προμήθειες υλικών, όπως είναι οι ατομικές μάσκες, τα rapid tests, τα θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης και άλλα.

Ο κ. Σαρμάς απέστειλε έγγραφο προς επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίουτων περιφερειών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας Λέσβου Σάμου και Χίου, οι οποίες έχουν πληγεί έντονα από την πανδημία και την θεομηνία και υπάρχει επείγουσα ανάγκη άμεσης προμηθείας ορισμένων υγειονομικών και άλλων αγαθών.

Με το έγγραφο προς τους κατά τόπους επιτρόπους, συνιστά την προσοχή τους, έτσι ώστε να ελέγχουν διεξοδικά «τη νομιμότητα των αναθέσεων συμβάσεων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μέχρι συμβάσεων με συναλλακτικό αντικείμενο άνω του ορίου του προσυμβατικού ελέγχου και του ελέγχου από την ΕΑΔΗΣΥ».

Παράλληλα, ο κ. Σαρμάς συνιστά ιδίως την προσοχή:

«α) στο ύψος του ποσού που συμφωνείται, το οποίο πρέπει να πιθανολογηθεί βασίμως ότι ανταποκρίνεται σε επίκαιρα δεδομένα της αγοράς, και

β) στην αντικειμενική ακεραιότητα της διαδικασίας ως προς τις επιλεγείσες επιχειρήσεις για την πρόσκληση προς υποβολή προσφοράς».

Ακόμη, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνιστά, «να αναζητηθούν προηγούμενες παρόμοιες συμβάσεις των ελεγχόμενων φορέων, για τον σκοπό της καλλίτερης ενημέρωσης των Επιτρόπων που θα ασκήσουν τον έλεγχο».

Δεν παραλείπει ο κ. Σαρμάς, να επισημάνει ότι «ο έλεγχος πρέπει να διενεργείται χωρίς να δημιουργεί καθυστέρηση στην θεραπεία από τους ελεγχόμενους φορείς των αναγκών που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έγγραφο αυτό στάλθηκε από τον κ. Σαρμά σε εφαρμογή της τελευταίας κανονιστικής απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου που αφορά την λειτουργία και αποτελεσματικότητα των ελέγχων των φορέων που υπάγονται στην ελεγκτική τους δικαιοδοσία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.