Η κυβέρνηση «παίζει μουσικές καρέκλες» με τους ασθενείς για να βρεθούν θέσεις ΜΕΘ – Μετακινήσεις σε ιδιωτικές κλινικές

Η κυβέρνηση «παίζει μουσικές καρέκλες» με τους ασθενείς για να βρεθούν θέσεις ΜΕΘ – Μετακινήσεις σε ιδιωτικές κλινικές

Το ΕΣΥ ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού έχει αρχίσει πιέζεται το σύστημα γιατί ένα χρόνο οι πραγματικές ΜΕΘ που φτιάχτηκαν είναι απλά λίγες όταν θα έπρεπε να είναι πρώτος στόχος. Το γιατί ας το πει η κυβέρνηση. Τώρα στο και ‘5 “βρήκαν” πάλι την λύση με το να ξεκινήσουν να παίζουν τις “μουσικές καρέκλες” με τους ασθενείς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης κλινικών σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής οι οποίες θα παραχωρηθούν για τις ανάγκες της επιδημίας και της νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη covid 19.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογούνται διακομιδες ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας πλην λοίμωξης κορωνοιου, υπό τον συντονισμό της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ από τα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, Ιπποκράτειο, Γεννηματάς, Ευαγγελισμός, προς το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, το οποίο έχει μετατραπεί πλέον σε non Covid-19 νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει προβλεφθεί, πριν από τη διακομιδή θα γίνεται μοριακός έλεγχος για Covid στους ασθενείς προς μετακίνηση ώστε να παραμείνει ελεύθερο κορωνοιου το ΝΙΜΤΣ.

Το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών

Η αναδιάταξη των δυνάμεων των νοσοκομείων στην Αττική έρχεται για την αντιμετώπιση του κύματος της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, το Σισμανόγλειο θα γίνει νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό.

Τις επόμενες ώρες πρόκειται να αρχίσει η διακομιδή των ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας προς άλλα νοσοκομεία.

Το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών, ώστε να συνεχιστεί χωρίς αναταράξεις η λειτουργία του ΕΣΥ και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζεται να παραχωρηθεί το νοσοκομείο Τζάνειο για τις ανάγκες της επιδημίας και τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.