ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εσύ πίνεις μπύρα; – Οι 6 λόγοι για να την ξεκινήσεις

Εσύ πίνεις μπύρα; – Οι 6 λόγοι για να την ξεκινήσεις

Όσο ο καιρός «ανοίγει», όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιθυμούν να απολαμβάνουν ένα ποτήρι από την αγαπημένη τους παγωμένη μπύρα.

Αν εσύ δεν την έχεις εντάξει στα ποτά που πίνεις, τότε θα πρέπει να διαβάσεις τους 6 λόγους που θα σε κάνουν να την ξεκινήσεις άμεσα:

1. Ξέχνα τις καρδιοπάθειες

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 100 μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει κατά 25% με 40% τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής.

2. Ξέχνα και τον Διαβήτη Τύπου 2

Αμέ, τι νόμιζες; Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Διαβήτη όσοι πίνουν μια μπίρα, ένα μικρό ποτήρι, κάθε μέρα έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη.

3. Βελτιώνεται η πυκνότητα των οστών σου

Οι μαύρες μπίρες περιέχουν υψηλή ποσότητα σιλικόνης, η οποία κάνει τα κόκαλά σου πιο γερά. Με τον τρόπο αυτό καταπολεμάς και την οστεοπόρωση, οπότε μπορείς να πεις στην κοπέλα σου να πίνει και εκείνη πού και πού καμιά μπύρα, το οποίο μόνο καλό θα κάνει στη σχέση σας ούτως ή άλλως.

4. Καταπολεμάει την άνοια

Κρίμα δεν είναι να μεγαλώσεις και από ένα σημείο και μετά να τα έχεις χαμένα; Είναι πολύ κρίμα και πολύ δυσάρεστο για όσους θα ζουν γύρω σου. Ωστόσο, το μυαλό σου θα λειτουργεί στα κόκκινα με λίγη μπίρα. Η ξανθοχουμόλη που βρίσκεται στο λυκίσκο είναι οντιοξειδωτικό και βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, αλλά και διάφορων νοητικών διαταραχών.

5. Μειώνει την χοληστερόλη

Η κατανάλωση μπίρας αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL), αρκεί να μένεις σε χαμηλά επίπεδα, μία με δύο την ημέρα. Γιατί αν είναι να γίνεις αλκοολικός, καλύτερα να έχεις υψηλή χοληστερόλή.

6. Σε προστατεύει από την πέτρα στα νεφρά

Μεταξύ μας, καλό είναι να μην μάθεις ποτέ πόσο ενοχλητικό και επώδυνο είναι να έχεις πέτρα στα νεφρά. Ωστόσο, το συγκεκριμένο είναι λίγο-πολύ αυτονόητο, αφού η μπύρα σε αναγκάζει να μην κάνεις κατακράτηση υγρών. Παρόλα αυτά, για να στο πάω και εντελώς επιστημονικά, έρευνες έχουν δείξει ότι για αν πίνει ένα μπουκάλι μπύρα την ημέρα μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.