ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Μαύρα» τα λέει ο Αθανάσιος Δημόπουλος: «Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε την χαλάρωση του lockdown»

«Μαύρα» τα λέει ο Αθανάσιος Δημόπουλος: «Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε την χαλάρωση του lockdown»

Προβληματισμένος εμφανίστηκε αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, εκτιμώντας ότι δεν θα έπρεπε να συζητάται η άρση του lockdown, με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

«Με 2000 κρούσματα την ημέρα και το σύστημα υγείας στα όριά του δεν μπορούμε να μιλάμε για μέτρα χαλάρωσης» δήλωσε.

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις, ο κ. Δημόπουλος εξήγησε ότι αποτελούν τον κύριο λόγο για το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα στις μεταλλάξεις. «Οι νέες μεταλλάξεις συνδυάζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που εξηγεί το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα σαφή δεδομένα για μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων» είπε.

Μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν πρέπει να συνεχίσει ο εμβολιασμός λόγω των μεταλλάξεων. «Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχίσει, πάει με καλούς ρυθμούς και είναι μονόδρομος ο ταχύς εμβολιασμός μεγάλου αριθμού του πληθυσμού» ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου ο εμβολιασμός των 60 και άνω και των ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος, μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ανθρώπων που είναι 60 και άνω ετών. Παράλληλα, θα έχει εμβολιαστεί και ο πληθυσμός των 300.000 που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.